Про узгодження проекту відомчих будівельних норм

Рішення НТР від 10 жовтня 2003 р. № 78

Розглянувши проект ВБН В.2.7-218-176-2003 „Застосування поверхнево-активних речовин в дорожніх технологіях з використанням бітумів”, розроблений Державним дорожнім науково-дослідним інститутом імені М.П.Шульгіна Державної служби автомобільних доріг України (Укравтодор), науково-технічна рада вирішила:

Рекомендувати до узгодження проект ВБН В.2.7-218-176-2003 „Застосування поверхнево-активних речовин в дорожніх технологіях з використанням бітумів”.

Голова НТР

В. Череп

*         *       *

Довідка

Відомчі будівельні норми ВБН В.2.7-218-176-2003 “Застосування поверхнево-активних речовин в дорожніх технологіях з використанням бітумів”, розроблені Державним дорожнім науково-дослідним інститутом імені М.П. Шульгіна Державної служби автомобільних доріг України (Укравтодор), погоджені Міністерством охорони здоров’я та Державним Департаментом пожежної безпеки МНС України.

Дані норми поширюються на застосування поверхнево-активних речовин (ПАР) як адгезійних добавок до бітумів при будівництві та ремонті дорожніх покриттів.

Норми встановлюють вимоги до технологічних процесів приготування та застосування дорожніх бітумів з добавками катіонних поверхнево-активних речовин.

Цих норм повинні дотримуватись усі підприємства та організації, що застосовують добавки поверхнево-активних речовин при будівництві та ремонті автомобільних доріг загального користування незалежно від форм власності та відомчої підпорядкованості.

ВБН В.2.7-218-176-2003 “Застосування поверхнево-активних речовин в дорожніх технологіях з використанням бітумів” вводяться вперше.

Проект ВБН розглянуто секцією будівельних матеріалів НТР Держбуду України (протокол № 9 від 18 вересня 2003 р.), схвалено і рекомендовано до розгляду на засіданні науково-технічної ради Держбуду України.