Про затвердження Положення про проведення конкурсу кращихбудинків і комплексів житлово-цивільного та промисловогопризначення, збудованих і прийнятих в експлуатацію у 2000 році в Україні

Наказ від 26 січня 2001 р. № 21

Згідно з Положенням про Державний комітет будівництва, архітектури та житлової політики України, затвердженим Указом Президента України від 09.12.97 № 1342/97, з метою подальшого підвищення якості проектування і будівництва, виявлення кращих будинків і комплексів житлово-цивільного та промислового призначення, збудованих і прийнятих в експлуатацію у 2000 році, поширення передового досвіду і майстерності в будівництві, а також в ознаменування 10-ї річниці незалежності України наказую:

1. Затвердити Положення про проведення конкурсу кращих будинків і комплексів житлово-цивільного та промислового призначення, збудованих і прийнятих в експлуатацію у 2000 році в Україні, що додається.

2. Провести конкурс кращих будинків і комплексів житлово-цивільного та промислового призначення, збудованих і прийнятих в експлуатацію у 2000 році, згідно з затвердженим Положенням.

3. Для проведення конкурсу затвердити журі. Склад журі додається (додаток 1).

4. Установити термін подання матеріалів на конкурс до 21 червня 2001 року. Матеріали, що надійшли пізніше зазначеного строку, до участі в конкурсі не допускаються.

5. Для попереднього розгляду матеріалів конкурсу, безпосереднього ознайомлення з об`єктами та підготовки пропозицій журі створити експертну комісію. Склад комісії додається (додаток 2).

6. Експертній комісії до 2 липня поточного року внести пропозиції журі конкурсу щодо присудження відповідних призових місць об`єктам, що представлені на конкурс.

7. Доручити журі конкурсу підбити підсумки конкурсу до 10 липня 2001 року і подати на затвердження Держбуду України пропозиції щодо присудження об`єктам призових місць та дипломів.

8. НДІ будівельного виробництва (В.Балицький):

- до 5 липня 2001 року організувати фотовиставку кращих будинків і комплексів житлово-цивільного та промислового призначення;

- до 20 липня 2001 року підготувати проект наказу Держбуду за підсумками конкурсу;

- до 1 серпня 2001 року виконати оформлення дипломів та грамот для нагородження переможців конкурсу.

9. Держархбудінспекції України (В.Папка):

- оформлення результатів проведення конкурсу завершити до 1 серпня 2001 року;

- довести цей наказ до відома всіх зацікавлених організацій.

10. Управлінню апарату (А.Григор) забезпечити публікацію інформації про проведення конкурсу та його підсумки в засобах масової інформації.

 

Голова Комітету

В. Гусаков

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

наказ Держбуду Українивід 26.01.2001 № 21

ПОЛОЖЕННЯ

про проведення конкурсу кращих будинків і комплексівжитлово-цивільного та промислового призначення,збудованих і прийнятих в експлуатацію у 2000 році в Україні

1. Конкурс кращих житлово-цивільних та промислових будинків і комплексів, збудованих в Україні, проводиться Держбудом України з метою подальшого поліпшення якості будівництва, узагальнення і поширення передового досвіду в житлово-цивільному та промисловому будівництві.

Конкурс має на меті виявити високу якість виконаних будівельно-монтажних робіт у закінчених будівництвом мікрорайонах, комплексах і на окремих об`єктах житлово-цивільного та промислового призначення.

Об`єкти, які подаються на конкурс, повинні мати високу якість будівельно-монтажних робіт, вдалі проектні рішення, вносити вагомий вклад у розвиток української національної архітектури.

2. Для підведення підсумків конкурсу створюється журі у складі працівників Держбуду України, Центрального комітету профспілки працівників будівництва і промисловості будівельних матеріалів України, Творчої науково-технічної спілки будівельників України, Спілки архітекторів України, науково-дослідних та проектних інститутів, будівельних корпорацій України.

3. У конкурсі можуть брати участь будівельні й проектні організації та замовники (забудовники). Участь у конкурсі добровільна.

4. Об`єкти подаються на конкурс генпідрядними будівельними організаціями, а при будівництві господарським способом - забудовником, за наявності рекомендацій Міністерства архітектури та містобудування Автономної Республіки Крим та відповідних управлінь містобудування і архітектури обласних, Київської та Севастопольської міських держадміністрацій і Творчої науково-технічної спілки будівельників України.

5. Закінчені будівництвом і прийняті в експлуатацію об`єкти, представлені на конкурс, повинні відповідати таким вимогам:

5.1. На прилеглій до об`єкта території мають бути виконані всі роботи з благоустрою, озеленення території та інженерні мережі відповідно до затвердженого проекту.

5.2. На території комплексу, груп будинків, крім робіт, зазначених у пункті 5.1 цього Положення, мають бути повністю закінчені, відповідно до затвердженого проекту, роботи з будівництва підприємств культурно-побутового обслуговування населення, включаючи підприємства торгівлі й громадського харчування.

5.3. Якість виконаних робіт на побудованих об`єктах має відповідати вимогам державних стандартів, норм і правил.

6. Подані на конкурс матеріали про об`єкти експонуються на виставці в Держбуді України, виносяться на попередній розгляд експертної комісії та подаються на остаточний висновок журі конкурсу.

7. Будівельним, монтажним, проектним та іншим організаціям, що брали участь у будівництві тих житлових, громадських та промислових комплексів, окремих будинків та споруд, які названі журі конкурсу найкращими, присуджуються призові місця (1-ше, 2-ге, 3-тє).

Будівельним, проектним організаціям, яким присуджені призові місця, вручаються дипломи відповідно першого, другого та третього ступенів.

Дипломами нагороджуються будівельні та проектні організації за високу якість будівництва і проектування, а також окремі працівники - за активну участь у досягненні цих показників.

Робітники та інженерно-технічні працівники, які найбільше відзначилися при будівництві та проектуванні, нагороджуються грамотами організаторів конкурсу (щодо кожного об`єкта для нагородження виділяються 4 грамоти).

8. Держбуд України:

затверджує Перелік колективів і організацій, представлених для нагородження відповідними дипломами згідно з рішенням журі;

згідно з вищезазначеним Переліком видає наказ про нагородження учасників конкурсу грамотами за поданими списками.

9. Технічне забезпечення проведення конкурсу здійснює Науково-дослідний інститут будівельного виробництва.

Начальник Держархбудінспекції України

В. Папка

 

Додаток 1

до наказу Держбуду від 26.01.2001 №21

Склад журі конкурсу

Присяжнюк В.Ф.

-

заступник Голови Держбуду України, голова журі;

Папка В.В.

-

начальник Держархбудінспекції України, заступник голови журі;

Яньшин В.М.

-

голова Центрального комітету профспілки працівників будівництва і промисловості будівельних матеріалів України, заступник голови журі (за згодою);

Зінов’єва В.І.

-

заступник голови Творчої науково- технічної спілки будівельників України, заступник голови журі (за згодою);

Шпара І.П.

-

президент Спілки архітекторів України, заступник голови журі (за згодою)

Члени жюрі:

Антонюк П.Д.

-

директор акціонерного товариства закритого типу “Інститут “Діпроцивільпромбуд” (за згодою);

Сирота В.В.

-

заступник начальника Держархбудінспекції України;

Білоконь Ю.М.

-

директор інституту “Діпромісто”;

Економов А.О.

-

начальник Управління містобудівної політики Держбуду України;

Клюшніченко Є.Є.

-

директор НДПІмістобудування;

Крищук А.Б.

-

начальник Управління інженерного захисту територій та промислової політики Держбуду України;

Кур’ято В.А.

-

начальник центральної служби Української державної інвестиційної експертизи;

Заблоцький Є.Й.

-

заступник директора НДІ будівельного виробництва;

Муляр Л.Х.

-

начальник Управління архітектурно-будівельних систем та інженерного обладнання будинків і споруд Держбуду України;

Чижевський О.П.

-

директор УкрНДІпроцивільсільбуд;

Дерновий Л.К.

-

заступник начальника Управління виробничо-аналітичної роботи корпорації “Украгропромбуд”

(за згодою);

Єфімчук В.В.

-

начальник виробничо-технічного управління корпорації “Укрбуд” (за згодою);

Чеснок В.М.

-

головний редактор журналу “Будівництво України”

 

Додаток 2

до наказу Держбуду від 26.01.2001 №21

Склад експертної комісії

Сирота В.В.

-

заступник начальника Держархбудінспекції України - голова комісії;

Заблоцький Є.Й.

заступник директора НДІ будівельного виробництва;

Нечухаєв В.В.

-

Головний спеціаліст Держархбудінспекції України;

Павлишин Б.В.

-

Начальник відділу НДПІмістобудування;

Потопаєв Б.П.

-

завідувач сектора НДІ будівельного виробництва.

_____________________