Про стан виконання графіків погашення заборгованості із заробітної плати керівниками підприємств, організацій і установ сфери управління Комітету

Рішення колегії від 2 листопада 2001 р. № 103

Розглянувши питання про погашення заборгованості із заробітної плати у підвідомчих організаціях, колегія зазначає, що у червні-жовтні поточного року керівниками цих організацій проведено певну роботу для виконання графіків ліквідації такої заборгованості. За цей час кількість організацій-боржників з 14 зменшилась до 7. Повністю ліквідували заборгованість інститути “Укрміськбудпроект” (м.Харків), “Житомиркомундорпроект”, “Нікопольпроект”, “Дніпродзержинськ-

цивільпроект”, “Донбаський ДНДПТІБВ”, “НДКТІ МГ”, підприємство “Київкомунекологія”. Станом на 31.10.2001 р. заборгованість семи організацій становить 410,5 тис.грн. і зменшилась за чотири місяці, що минули після розгляду цього питання на засіданні колегії Комітету 4 липня 2001 р., лише на 83,2 тис.грн., або на 17 відсотків.

Виконується графік погашення заборгованості інститутом “УкрНДІІНТВ”, м.Харків (В.Чуніхін), який скоротив за цей час заборгованість на 49 відсотків. Інститут “Львівдіпрокомунбуд” (М.Одуха) ліквідував заборгованість із заробітної плати за минулі роки, але виникла заборгованість за ІІІ квартал поточного року.

Інститути “УкрВОДГЕО”, “Сумський ЦНДПромбудов”, “Донецьккомундорпроект” не тільки не виконують графіків погашення заборгованості, але й збільшили її за ІІІ квартал на 25,9 тис.грн. Слід зазначити, що заборгованість в інституті “Донецьккомундорпроект” виникла у червні поточного року. Дуже повільно зменшує заборгованість агрофірма “Квіти України” та інститут “Хмельницькбудрозвідування”.

Враховуючи наведене, з метою виконання вимог Указу Президента України та доручень Кабінету Міністрів України з цього питання колегія вирішила:

1. Визнати незадовільною роботу з виконання графіків погашення заборгованості із заробітної плати директорів інститутів “УкрВОДГЕО”, “Сумський ЦНДПромбудов” (М.Муштай), “Донецьккомундорпроект” (А.Носов), “Хмельницькбудрозвідування” (В.Мандрик), агрофірми “Квіти України” (М.Лахман) і зобов’язати їх скоригувати графіки та вжити невідкладних заходів щодо ліквідації заборгованості до кінця поточного року.

2. За невиконання наказів та рішень колегії Комітету щодо погашення заборгованості із заробітної плати, низьку виконавську дисципліну директорам інститутів “Хмельницькбудрозвідування” В.Мандрику та “Донецьккомундорпроект” А.Носову оголосити догану.

3. Відділу підвідомчих організацій (В.Гибелинда):

- продовжити контролювати стан погашення заборгованості із заробітної плати у підвідомчих організаціях, інформувати керівництво Комітету з цього питання;

- підготувати до розгляду на засіданні колегії у 1 кварталі 2002 року питання про виконання зобов’язань керівниками підвідомчих організацій щодо ліквідації заборгованості із заробітної плати за підсумками роботи у 2001 році.

4. Контроль за виконанням цього рішення покласти на заступника голови Комітету Г.Семчука.

Голова колегії

В.Череп

____________