Про результати роботи з ліквідації збитковості підприємств, що входять до складу будівельних корпорацій, за І півріччя 2003 року

Наказ від 9 вересня 2003 р. № 154

На виконання рішення колегії Держбуду від 29 серпня 2003 р. № 56, з метою забезпечення ліквідації збитковості підприємств сфери управління Держбуду України та підприємств, що входять до складу будівельних корпорацій, наказую:

1. Керівникам корпорацій "Украгропромбуд" (М.Удовенко), "Укртрансбуд" (О.Гвоздь), "Укрбуд (Ю.Пелих) вжити вичерпних заходів щодо ліквідації збитковості підприємств, що входять до складу корпорацій.

2. Керівникам корпорацій "Укрбуд (Ю.Пелих), "Укрмонтажспецбуд" (О.Копил), "Украгропромбуд" (М.Удовенко), "Укртрансбуд" (О.Гвоздь), "Укрметротунельбуд" (В.Петренко), "Укрбудматеріали" (А.Безух):

  • у двотижневий термін проаналізувати на кожному збитковому підприємстві достовірність обліку доходів, правильність формування собівартості робіт, ефективність використання основних фондів, нарахування амортизації, дебіторську та кредиторську заборгованість, розробити та вжити додаткових дієвих заходів щодо оздоровлення таких підприємств, ліквідації заборгованості із виплати заробітної плати та до 1 жовтня інформувати Держбуд про вжиті заходи;
  • притягнути до адміністративної відповідальності керівників підприємств сфери управління корпорацій, які порушують фінансову дисципліну, не забезпечують рентабельну роботу підприємств та розглянути їх відповідність займаним посадам.

3. За результатами роботи за 9 місяців 2003 року заслухати на засіданні колегії Держбуду звіти керівників корпорацій щодо стану ліквідації збитковості підприємств, що входять до складу корпорацій.

4. Управлінню економіки та стратегії розвитку будівельного комплексу (Т.Шарапова):

  • підготувати пропозиції щодо запровадження "касового методу" обліку виконання підрядних будівельних робіт та закону України від 06.04.2000 р. № 1641-ІІІ "Про майнову відповідальність за порушення умов договору підряду (контракту) про виконання робіт на будівництві об'єктів";
  • забезпечити щоквартальне здійснення моніторингу з ліквідації збитковості підприємств, що входять до складу корпорацій.

5. Керівникам структурних підрозділів Комітету відповідно до компетенції надавати, у разі необхідності, підприємствам будівельного комплексу методичну допомогу з питань стабілізації їх фінансового стану та нарощування обсягів виробництва.

6. Контроль за виконанням цього наказу покласти на Першого заступника Голови Комітету А.Беркуту.

Голова КомітетуВ. Череп

________________