КИЇВСЬКА МІСЬКА РАДАIII сесія VI скликання

РІШЕННЯ

від 22 січня 2009 року N 37/1092

Про внесення змін до рішення Київської міської ради від 27.01.2005 N 11/2587 "Про Правила забудови м. Києва"

Керуючись статтею 22 Закону України "Про столицю України - місто-герой Київ", пунктом 42 частини першої статті 26 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні", статтею 12 Закону України "Про основи містобудування", з метою вдосконалення системи управління забудовою м. Києва Київська міська рада вирішила:

1. Внести зміни до Правил забудови м. Києва, затверджених рішенням Київської міської ради від 27.01.2005 N 11/2587 (із змінами і доповненнями), а саме:

1.1. У підпунктах 2.1.6, 2.3.11, 3.2.2, 3.2.5, 3.3.2, 3.3.3, 7.1.2 слова "інститут - розробник Генерального плану м. Києва та проекту планування його приміської зони на період до 2020 року" замінити словами "комунальна організація "Центр містобудування та архітектури", на яку покладено функції головної проектної комунальної організації з розробки, коригування Генерального плану розвитку міста Києва та моніторингу його реалізації" у відповідних відмінках.

1.2. Розділ 10 викласти у такій редакції:

"Розділ 10. Реконструкція, реставрація та капітальний ремонт об'єктів (частини споруди, будівлі), перепланування квартир та інших вбудовано-прибудованих приміщень

10.1. Дозвіл на проектування та реконструкцію окремих частин будівлі, споруди (у разі зміни функцій житлового приміщення на нежитлові, виробничі або навпаки, зміни техніко-економічних показників), в тому числі на реконструкцію горищ з влаштуванням мансард, технічних поверхів, реконструкцію цокольного, першого поверхів, підвалів, влаштування окремих власних входів з вулиці до нежитлових приміщень; на реставрацію, ремонт, пристосування пам'яток культурної спадщини національного, місцевого значення; на перепланування квартир та нежитлових приміщень, а також на встановлення додаткового обладнання, не визначеного проектом (антен стільникового зв'язку, побутових, фасадних кондиціонерів, витяжок тощо); на капітальний ремонт окремих частин будинків (фасадів, покрівель, горищ, балконів, лоджій, цокольних і перших поверхів та підвалів), на опорядження фасадів та переведення житлового будинку, житлового приміщення у нежитлові надається розпорядженням виконавчого органу Київради (Київською міською державною адміністрацією), проект якого готує Головне управління містобудування, архітектури та дизайну міського середовища.

Для отримання зазначеного дозволу замовник звертається до Головного управління містобудування, архітектури та дизайну міського середовища з письмовою заявою.

Вимоги до заяви, перелік документів, які необхідно подати, а також процедура розгляду поданих документів встановлюється Порядком, який затверджується наказом Головного управління містобудування, архітектури та дизайну міського середовища.

10.2. Прийняття в експлуатацію об'єктів здійснюється у встановленому законодавством порядку.

10.3. У разі якщо в результаті реконструкції, реставрації, капітального ремонту, перепланування об'єкта змінились його характеристики, необхідно здійснити переоформлення права власності на об'єкти нерухомого майна у встановленому законодавством порядку.

10.4. Утримання, ремонт, реконструкція, реставрація фасадів будинків та споруд на території м. Києва здійснюються відповідно до Порядку, затвердженого рішенням Київради від 27.11.2003 N 220/1094. Контроль за станом споруд здійснює Головне управління контролю за благоустроєм та зовнішнім дизайном м. Києва".

2. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію Київради з питань земельних відносин, містобудування та архітектури.

 

Київський міський голова

Л. Черновецький