Щодо наявності організацій, які мають право видавати технічний висновок щодо готовності об’єкта самочинного будівництва для подальшої експлуатації

(Відповідно до листа Держархбудінспекції від 31.10.08 № 22/4-3750)

Державна архітектурно-будівельна інспекція розглянула Ваше звернення від 21.10.2008 № 2/18-8474 щодо надання роз’яснення стосовно наявності організацій, які мають право видавати технічний висновок щодо готовності об’єкта самочинного будівництва для подальшої експлуатації, який використовуються судами, як підстава для визнання права власності на самочинне будівництво, та повідомляє.

Технічний висновок щодо готовності об’єкта самочинного будівництва для подальшої експлуатації не має права готувати жодна організація, оскільки цей вид діяльності не передбачений нормативними документами.

Основні вимоги та умови прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об’єктів визначені Порядком прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об’єктів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 22.09.2004 № 1243. У зазначеному Порядку зазначено, що прийняття в експлуатацію об’єктів полягає у підтвердженні державними приймальними комісіями готовності до експлуатації об’єктів будівництва.