Про створення страхового фонду документації на

закінчені будівництвом об’єкти

(відповідно до спільного листа Держархбудінспекції та Державного департаменту страхового фонду документації

від 29.07.2009 22/7-4631/01/33-1227/03)

У зв’язку з прийняттям постанови Кабінету Міністрів України від 8 жовтня 2008 р. № 923 (в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 20 травня 2009 р. № 534), якою затверджений новий Порядок прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об'єктів, останнім часом надходить багато звернень від юридичних та фізичних осіб з проханням надати роз’яснення щодо застосування вимог нормативно-правових актів з питань створення страхового фонду документації на закінчені будівництвом об’єкти.

З метою здійснення контролю за безумовним виконання ст. 11 Закону України «Про страховий фонд документації України» щодо створення страхового фонду документації на закінчені будівництвом об’єкти, які визначені пунктом 4.7 ДСТУ 33.201 «СФД. Страховий фонд документації на об’єкти будівництва» необхідно:

Регіональним центрам страхового фонду документації на примірнику комплекту проектної документації замовника робити відмітку про прийняття документації для закладення до страхового фонду документації;

Інспекціям державного архітектурно-будівельного контролю при розгляді заяви замовника перевіряти наявність відмітки на проектній документації про прийняття її для закладення до страхового фонду документації.