КОМIТЕТ УКРАЇНИ ПО ВОДНОМУ ГОСПОДАРСТВУ

ПАКЕТ

МАТЕРІАЛІВ ТИПОВОГО СКЛАДУ

ТЕНДЕРНОЇ ДОКУМЕНТАЦІЇ ДЛЯ

ТОРГІВ (ТЕНДЕРІВ) У БУДІВНИЦТВІ

ВОДОГОСПОДАРСЬКИХ ОБ”ЄКТІВ

Київ -1999 рік

Пакет матеріалів типового складу тендерної документації для торгів (тендерів) у будівництві водогосподарських об”єктів розроблений ВАТ “Укрводпроект”за дорученням Укрводгоспу у відповідності з “Положенням про проведення торгів ( тендерів ) у будівництві“ затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 1 вересня 1998 р.№ 1369.

“ Пакет...” включає в себе зразки форм документів тендерної документації, склад яких регламентується пунктом 29 “Положення...” ,а також форми оголошення про відкриті торги та запрошення до закритих торгів.

Цей пакет матеріалів слід використовувати організаціям та підприємствам Комітету з водного господарства України при проведенні торгів (тендерів) на будівництво об”єктів згідно наказу Держводгоспу України від 24.09.98 р. № 98.

Внесений до затвердження Упрінвестбудом.

Затверджений та введений в дію з ___________________наказом Комітету України по водному господаству від _________________ №______________

+

ЗМІСТ

1. Тендерна документація

2. Форма оголошення про відкриті торги (тендери)

3. Форма запрошення до закритих торгів (тендерів)

КОМIТЕТ УКРАЇНИ ПО ВОДНОМУ ГОСПОДАРСТВУ

ЗАМОВНИК _________________________

Найменування об'єкту ___________________________________________ ______________________________________________________________________

ТЕНДЕРНА ДОКУМЕНТАЦIЯ

Підготовлена

______ рік

ЗМІСТ

1. Інструкція для претендентів

2. Контракт на виконання будівельно-монтажних робіт

3. Форма тендерної пропозиції (оферти)

4. Форми кваліфікаційної оцінки претендентів

5. Проектна документація

6. Перелік робіт

КОМIТЕТ УКРАЇНИ ПО ВОДНОМУ ГОСПОДАРСТВУ

ЗАМОВНИК _________________________

Найменування об'єкту ___________________________________________ ______________________________________________________________________

ТЕНДЕРНА ДОКУМЕНТАЦIЯ

1.Інструкція для претендентів

ЗМIСТ

1. Загальні умови торгів

2. Тендерна документація

3. Підготовка тендерної пропозиції (оферти)

4. Порядок підписання та подання тендерних пропозицій

5. Розкриття та вивчення тендерних пропозицій

6. Визначення переможця торгів (тендерів)

7. Конкурентні переговори

8. Конфіденційність інформації

9. Розгляд скарг та спорів

1. ЗАГАЛЬНI УМОВИ ТОРГIВ

1.1. Зазначенi торги проводяться у вiдповiдностi з "Положенням про проведення торгiв (тендерiв) у будiвництвi", затверджених постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 1 вересня 1998 р. № 1369 та згiдно з наказом Держводгоспу України вiд 24 вересня 1998 р. № 98.

1.2. Предметом даних торгiв є виконання замовлення на будiвництво _____ ___________________________________________________________________________

Даним тендером передбачається виконання комплексу робiт по будiвництву всiх об'єктiв, якi передбачаються затвердженою замовником проектною документацiєю.

Термiн виконання будiвельних робiт ________мiсяцiв, починаючи з дати пiдписання контракту замовником.

________________________________________________________ розташований ______________________________________________________________

1.3. Фiнансування будiвництва здiйснюється за рахунок коштiв ___________________________________________________________________________ ______________________________________________________________________________________________________________________________________________________Детальнi умови фiнансування визначаються при узгодженнi та пiдписаннi контракту.

Замовник будiвництва -_________________________________________________

1.4. Претенденти у термiн до ________________ р. повиннi надати тендерному комiтету офiцiйне повiдомлення про намiр взяти участь у торгах (тендерах).

1.5. До участi у торгах (тендерах) не допускаються пiдрядники або їх участь у торгах (тендерах) може бути припинена у разi, коли вони:

  • визнанні банкрутами або стосовно них порушено справу про банкрутство;
  • перебувають в стадії ліквідації;
  • припинили свою господарську діяльність;
  • не мають ліцензії на виконання відповідних робіт в Україні;
  • подали необ”єктивну інформацію про свою професійну готовність виконати замовлення , а також щодо наявності виробничих потужностей , фінансової надійності.

1.6.Претенденти повиннi вiдповiдати наступним мiнiмальним вимогам:

середньорiчний обсяг робiт, якi вони виконували ранiше, має бути не меншим нiж дане замовлення;

мати досвiд роботи генерального пiдрядника не менше як на двох об'єктах, подiбних за характером i складнiстю до даного замовлення;

мати у своєму володiннi або гарантувати можливiсть придбання чи використання (купiвля, оренда, лiзинг тощо) необхiдних для виконання робiт машин i механiзмiв;

володiти достатнiми для виконання замовлення оборотними коштами або мати документально пiдтвердженi гарантiї банку про можливiсть одержання кредиту.

1.7. Якщо тендерну пропозицiю подаватиме об'єднання кiлькох юридично самостiйних пiдрядних органiзацiй, сума показникiв усiх учасникiв об'єднання повинна вiдповiдати мiнiмальним квалiфiкацiйним вимогам, передбаченим у абзацах другому, четвертому i п'ятому пункту 1.6, показники кожного з них - вимогам, передбаченим в абзацах другого та п'ятому пункту 1.6, не менш як на 25 вiдсоткiв, а вiдповiдального учасника - не менш як на 40 вiдсоткiв. У разi невiдповiдностi об'єднання цим вимогам воно не може брати участi у торгах (тендерах).

При цьому учасники надсилають замовниковi спiльного листа, в якому iнформують, що пiдписана ними тендерна пропозицiя матиме чиннiсть для кожного з них i кожен з них самостiйно i всi разом вiдповiдатимуть за виконання контракту згiдно з його умовами, а також визначають вiдповiдального учасника, який представлятиме всiх учасникiв об'єднання i забезпечуватиме виконання умов контракту, включаючи розрахунки.

1.8. Претендент гарантує вiдповiднiсть будiвельних матерiалiв, конструкцiй та обладнання, якi вiн постачає, дiючим державним стандартам, технiчним умовам та iншим документам.

1.9. Кожен претендент може подати тільки одну тендерну пропозицію.

1.10. Для кращого ознайомлення з умовами виконання робiт претендент у разi потреби може вiдвiдувати будiвельний майданчик, вивчати його особливості , а також усі обставини, які можуть впливати на виконання будівельних робіт та на їх вартість.

Відвідування організовується замовником одночасно для всіх бажаючих претендентів, з роз”ясненням питань що виникають.

Умови вiдвiдування будiвельного майданчика уточнюються у тендерному комiтетi.

1.11.Усi документи, якi будуть передаватися претендентом при виконаннi даного контракту та поданнi тендерної пропозицiї складаються:

  • на українськiй мовi;
  • з використанням Державної системи забезпечення єдностi вимiрювань;
  • з визначенням вартості в гривнях.

1.12. Замовник не несе вiдповiдальностi за точнiсть розрахункiв претендентiв пiд час визначення цiни тендерної пропозицiї.

2.ТЕНДЕРНА ДОКУМЕНТАЦIЯ

2.1. Тендерна документацiя у складi iнструкцiї для претендента, контракту, форми тендерної пропозицiї (оферти), форм квалiфiкацiйної оцiнки претендентiв, проектної документацiї та перелiку робiт передаватиметься претенденту тим способом, який було визначено в оголошеннi про торги (тендер).

Претендент одержує у трьох примiрниках форму тендерної пропозицiї (оферти) i форми квалiфiкацiйної оцiнки претендентiв. Два примiрники зазначених форм претендент пiсля заповнення надсилає тендерному комiтету у складi тендерної пропозицiї. Iншi документи, зазначенi у пунктi 2.1, претендент одержує в одному примiрнику.

2.2. Претендент пiсля одержання тендерної документацiї перевiряє наявнiсть усiх документiв за списком. Будь-якi невiдповiдностi й помилки у складi та змiстi тендерної документацiї негайно з'ясовуються з тендерним комiтетом i ним усуваються.

Один примiрник тендерної документацiї зберiгається кожним претендентом протягом усього термiну пiдготовки та проведення торгiв (тендерiв). Замовник i переможець торгiв (тендерiв) зберiгають примiрник тендерної документацiї, а також iншу документацiю, що стосується проведення торгiв (тендерiв), протягом трьох рокiв пiсля завершення будiвництва.

2.3. Претендент, який вимагатиме роз'яснень щодо тендерної документацiї, має право звернутися до замовника письмово або телеграфом за адресою, зазначеною у оголошенні (запрошенні) до участі в торгах (тендерах). Замовник дає претенденту роз'яснення в письмовiй формi або телеграфом не пiзнiш як за 21 календарний день до закiнчення строку подання тендерних пропозицiй. Копiї цього роз'яснення надсилаються усiм претендентам, що одержали тендерну документацiю, з викладенням змiсту запиту, але без зазначення його джерела.

Тендерна документацiя може роз'яснюватися також шляхом проведення конференції, яку органiзовує замовник торгів (тендерів). Вiн повинен скласти протокол цiєї конференцiї та надiслати його всiм претендентам, незалежно вiд їх присутностi на нарадi.

2.4. До закiнчення термiну подання тендерної пропозицiї замовник має право вносити змiни до тендерної документацiї. Усi змiни передаються кожному претенденту, якi повиннi пiдтверджувати їх одержання письмово або телеграфом.

3. ПIДГОТОВКА ТЕНДЕРНОЇ ПРОПОЗИЦIЇ (ОФЕРТИ)

3.1. Тендерна пропозицiя (оферта) повинна вiдповiдати вимогам, визначеним у тендернiй документацiї. Кожен претендент може подати тiльки одну тендерну пропозицiю. Тендерна пропозицiя надається мовою, визначеною замовником у оголошеннi та iнструкцiї для претендентiв.

3.2. Тендерна пропозицiя, що подається претендентом, повинна мiстити:

два примiрника заповненої тендерної пропозицiї (оферти) згiдно з наведеною формою;

тендерне забезпечення;

два примiрника заповнених форм квалiфiкацiйної оцiнки;

перелiк робiт з розрахунком їх вартостi.

3.3. Термiн подання тендерних пропозицiй (оферт) - ______________ р.

3.4. Замовник продовжить строк подання тендерної пропозицiї у разi:

коли замовником внесено iстотнi змiни до тендерної документацiї, що передбачено пунктом 2.4 цiєї Iнструкцiї;

несвоєчасного подання замовником роз'яснень змiсту тендерних документiв з урахуванням термiну, визначеного пунктом 2.3 цiєї Iнструкцiї;.

Про прийняте рiшення щодо продовження строку подання тендерних пропозицiй, змiни мiсця i процедури їх розкриття тощо, замовник повiдомляє кожного з претендентiв протягом 3 днiв.

3.5. Якщо до замовника звернулися один або бiльше претендентiв з проханням переглянути строк подання тендерних пропозицiй, якi вони не можуть подати вчасно через незалежнi вiд них обставини, замовник має право, але не зобов'язаний, продовжити термiн подання тендерних пропозицiй.

Розрахунок цiни тендерної пропозицiї (оферти)

3.6. У розрахунку цiни, за яку претендент згоден виконати замовлення, враховуються всi види робiт згiдно з перелiком, у тому числi тi, якi доручаються для виконання субпiдрядникам. Претендент для кожного виду робiт визначає розцiнку та його загальну вартiсть.

Не врахована претендентом вартiсть окремих видiв робiт не оплачується замовником окремо, а затрати на їх виконання вважаються врахованими у загальнiй цiнi його тендерної пропозицiї.

3.7. До загальної цiни тендерної пропозицiї включаються всi витрати претендента, у тому числi прямi та накладнi витрати, прибуток, що його планує одержати претендент, а також витрати на оплату робiт, що передаються для виконання субпiдрядникам.

Тендерне забезпечення

3.8. Тендерне забезпечення надається претендентом тендерному комiтету у обсязi 1% очiкуваної (розрахункової) цiни замовлення у виглядi ________________ ___________________________________________________________________________

Тендерна пропозицiя, у складi якої не надано передбачене тендерною документацiєю тендерне забезпечення, розглядатися тендерним комiтетом не буде.

3.9. Замовник повертає претендентам їх тендерне забезпечення протягом 10 днiв пiсля прийняття одного iз зазначених нижче рiшень:

  • невiдповiднiсть претендента квалiфiкацiйним вимогам;
  • претендента не допущено або його участь у торгах (тендерах) припинено вiдповiдно до пункту 1.5 цiєї Iнструкцiї;
  • претендента не визнано переможцем торгiв (тендерiв);
  • про дострокове припинення торгiв (тендерiв)

3.10. Тендерне забезпечення переможця торгу (тендеру) зараховується пiсля пiдписання Контракту в рахунок гарантiї виконання контрактних зобов'язань, якщо подання такої гарантiї передбачено тендерною документацiєю, або в рахунок забезпечення майнової вiдповiдальностi за невиконання умов Контракту.