Про проект Зміни № 1 СНіП ІІ-12-77 „Защита от шума”

Рішення НТР від 17 січня 2003 р. № 22

(прийнято у робочому порядку)

Науково-технічна рада вирішила:

1. Схвалити і рекомендувати до затвердження Зміну № 1 СНіП ІІ-12-77 „Защита от шума”.

2. Управлінню науково-технічної політики у будівництві (А.Григор) підготувати наказ про надання чинності зазначеній Зміні та сформувати „Справу НД” в установленому порядку.

Голова НТР

В.Череп

* **

Довідка

Українським науково-дослідним та проектно-конструкторським інститутом будівельних матеріалів і виробів (НДІБМВ) та Державним науково-дослідним інститутом будівельних конструкцій (НДІБК) розроблено проект Зміни № 1 СНіП ІІ-12-77 „Защита от шума” на підставі виконаних досліджень та у повному обсязі відповідно до Технічного завдання, узгодженого з Держбудом України.

Основною метою розробки є необхідність включення до переліку матеріалів, які використовуються для захисту від шуму, нового сучасного високоефективного звукотепло-ізоляційного бітумно-полімерного матеріалу з його фізико-технічними характеристиками.

Цей матеріал може ефективно використовуватись для зменшення звукового впливу і забезпечення теплової ізоляції приміщень житлових, виробничих і громадських будинків, а також при влаштуванні міжповерхових перекриттів у вигляді „плаваючих підлог”.

Для підтвердження експлуатаційних характеристик матеріалу Державним науково-дослідним інститутом будівельних конструкцій проведені випробування його звукоізоляційних і динамічних характеристик та отримані позитивні результати.

Зміну № 1 СНіП ІІ-12-77 після затвердження передбачається ввести в дію тільки на території України.