Про проект національного стандарту «Суміші асфальтобетонні

і асфальтобетон щебенево-мастикові. Технічні умови»

Рішення НТР від 18 травня 2006 р. № 43

Розглянувши проект національного стандарту ДСТУ Б В.2.7-…:2006 “Суміші асфальтобетонні і асфальтобетон щебенево-мастикові. Технічні умови”, розроблений Державним дорожнім науково-дослідним інститутом ім. М.П. Шульгіна “ДерждорНДІ”, науково-технічна рада вирішила:

1. Схвалити та рекомендувати до затвердження проект національного стандарту ДСТУ Б В.2.7-…:2006 “Суміші асфальтобетонні і асфальтобетон щебенево-мастикові. Технічні умови”.

2. Управлінню технічного регулювання в будівництві (Барзилович Д.В.) підготувати в місячний термін наказ про прийняття зазначеного стандарту та сформувати Справу нормативного документа в установленому порядку.

Заступник Голови науково-технічної ради

А.Беркута

***

Довідка

Проект національного стандарту ДСТУ Б В.2.7-…:2006 «Суміші асфальтобетонні та асфальтобетон щебенево-мастикові. Технічні умови» розроблено згідно з тематичним планом науково-дослідних та дослідно-конструкторських робіт Державної служби автомобільних доріг України на 2004 р., затверджений Головою Державної служби автомобільних доріг, та рішенням тендерного комітету (звіт від 23.01.2004 р. № 84).

Підвищення інтенсивності руху транспортних засобів, особливо з великими навантаженнями на осі, призводить до виникнення залишкових, в тому числі пластичних, деформацій шарів дорожнього одягу. Одним з методів запобігання цим деформаціям є застосування щебенево-мастикового асфальтобетону для верхнього шару дорожнього одягу – покриття в дорожньому будівництві.

Застосування щебенево-мастикового асфальтобетону при капітальному ремонті дасть можливість виконати всі основні функціональні призначення дорожнього покриття: забезпечення зручного і безпечного кочення коліс транспортних засобів за будь-яких погодних умов протягом заданого терміну служби за мінімальних ремонтних втручань.

Підготовку проекту національного стандарту виконано Державним дорожнім науково-дослідним інститутом ім. М.П. Шульгіна “ДерждорНДІ”.

Проект зазначеного національного стандарту погоджено Управлінням науково-технічної політики Укравтодору, МОЗ України та Державним департаментом пожежної безпеки МНС України.

Начальник Управління технічного

регулювання в будівництві

Д. Барзилович