Наказ № 64 від 03.04.2000 р.

Про виконання розпорядження

Кабінету Міністрів України

від 22 березня 2000 р. № 137-р

Кабінет Міністрів України розпорядженням від 22 березня 2000 р. № 137-р на виконання розпорядження Президента України від 21 січня 2000 р. № 20 „Про проведення захисних заходів щодо збереження культових споруд” затвердив заходи щодо проведення комплексних інженерно-технічних та інженерно-геологічних обстежень і першочергових захисних робіт з метою збереження історико-культурних пам’яток культового призначення.

Раді міністрів Автономної Республіки Крим, обласним, Київській та Севастопольській міським держадміністраціям, Держбуду, Держкомрелігій, Мінкультури необхідно забезпечити виконання зазначених заходів із залученням коштів власників, утримувачів, користувачів культових споруд, інших джерел фінансування відповідно до законодавства України.

Зобов’язано Раду міністрів Автономної Республіки Крим, обласні, Київську та Севастопольську міські держадміністрації подавати Держбуду інформацію про хід виконання заходів у травні відповідно 2000 р., 2001 р., 2002 року для узагальнення і доповіді Кабінетові Міністрів України про виконання розпорядження Президента України.

На виконання Кабінету Міністрів України від 2 березня 2000р. №137-р.

НАКАЗУЮ:

1. Структурним підрозділам Комітету, підвідомчим організаціям взяти зазначене розпорядження до неухильного виконання.

2. Визначити замовником проведення комплексних інженерно-технічних та інженерно-геологічних обстежень фундаментів і їх основ, а також першочергових захисних робіт на пам’ятках архітектури ансамблю Софійського собору та Андріївській церкві Національний заповідник „Софія Київська” (Ачкасова В.Н.), виконавцем – інститут „Укрпроектреставрація” (Антонюк А.Є.). Замовнику разом з інститутом „Укрпроектреставрація” визначити обсяги фінансування цих робіт.

3. Управлінню охорони та реставрації пам’яток містобудування і архітектури (Кучерук М.М.), Національному заповіднику „Софія Київська”, інституту „Укрпроектреставрація” забезпечити:

- до 1 червня поточного року проведення комплексних інженерно-технічних та інженерно-геологічних обстежень фундаментів Софійського собору, дзвіниці, Андріївської церкви та затвердити план розроблення проектно-кошторисної документації і проведення першочергових захисних робіт;

- до 1 червня 2001 року проведення необхідних першочергових захисних робіт з метою збереження зазначених пам’яток.

4. Управлінню охорони та реставрації пам’яток містобудування і архітектури, Управлінню інженерного захисту територій та промислової забудови (Крищук А.Б.), науково-дослідним, проектним, проектно-вишукувальним та вишукувальним організаціям сфери управління Держбуду надавати необхідні пропозиції, практичну та методичну допомогу раді міністрів Автономної Республіки Крим, обласним, Київській та Севастопольській міським держадміністраціям для виконання заходів щодо проведення комплексних інженерно-технічних та інженерно-геологічних обстежень і першочергових захисних робіт з метою збереження історико-культурних пам’яток культового призначення.

5. Управлінню охорони та реставрації пам’яток містобудування і архітектури на підставі отриманих від Ради міністрів Автономної Республіки Крим, обласних, Київської та Севастопольської міських держадміністрації матеріалів підготувати узагальнюючу інформацію про виконання зазначеного розпорядження Президента України для подання Кабінетові Міністрів України у червні відповідно 2000 р., 2001 р. і 2002 року.

6. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Голови Комітету Присяжнюка В.Ф.

Голова КомітетуВ.М. Гусаков