Наказ № 1 від 5 січня 1999 р.

Про виконання постанови Кабінету

Міністрів України від 18.12.98 № 2024

Кабінет Міністрів України прийняв постанову від 18.12.98 № 2024 „Про правовий режим зон санітарної охорони водних об’єктів”, якою передбачено створення охоронних зон на всіх господарсько-питних водопроводах незалежно від їх підпорядкованості та типу джерела водопостачання.

Зазначеною постановою Міністерству охорони здоров’я, Міністерству навколишнього природного середовища та ядерної безпеки, Міністерству агропромислового комплексу, Державному комітету по водному господарству, Державному комітету будівництва, архітектури та житлової політики, Державному комітету лісового господарства та Державному комітету по земельних ресурсах доручено у тримісячний термін привести свої нормативні документи у відповідність до цієї постанови.

На виконання постанови Кабінету Міністрів України від 18.12.98 № 2024

НАКАЗУЮ:

1. Керівникам структурних підрозділів центрального апарату Комітету, керівникам підприємств, організацій і установ, що входять до сфери управління Держбуду України прийняти зазначену постанову Кабінету Міністрів України до керівництва і виконання.

2. Прийняти до відома, що раніше затверджені нормативно-правові документи Держбуду (правонаступника Держжитлокомунгоспу) щодо організації та утримання зон санітарної охорони джерел господарсько-питного водопостачання відповідають основним вимогам, визначених зазначеною постановою.

3. Встановити, що підготовку до подання на затвердження Кабінетом Міністрів України проектів меж зон санітарної охорони водних об’єктів у разі їх розташування на територіях двох і більше областей здійснює Управління водопровідно-каналізаційного господарства та екології після погодження МОЗ, Мінекобезпеки, Держкомземом, Держводгоспом, Держкомгеології та відповідними органами місцевого самоврядування.

4. Рекомендувати керівникам Держжитлокомунгоспу АР Крим, облжитлокомунуправлінь, Севастопольського міськкомунуправління, ДКО „Київводоканал” забезпечити охорону водних об’єктів, експлуатацію споруд та утримання територій у районах забору води для централізованого водопостачання населення відповідно до вимог, визначених цією постановою.

5. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Голови Комітету Г.М.Семчука.

Голова КомітетуВ.М.Гусаков