Наказ № 4 від 18 січня 1999 р.

Про поетапну передачу у комунальну

власність великих міст (з населенням

понад 100 тис. чол.) об’єктів теплопостачання

На виконання постанови Кабінету Міністрів України ід 25.12.98 № 2074 „Про поетапну передачу у комунальну власність територіальних громад великих міст (з населенням понад 100 тис. чол.) об’єктів теплопостачання споживачів житлово-комунальної сфери” та з метою вдосконалення структури існуючих систем теплопостачання, вирішення питань єдиної технічної і тарифної політики, підвищення надійності теплопостачання споживачів

НАКАЗУЮ:

1. Відділу комунальної енергетики:

1.1. До 20.01.99 направити міністерствам, відомствам, обласним та міським державним адміністраціям форми переліку та графіку прийому-передачі до комунальної власності великих міст, розташованих у них об’єктів теплопостачання.

1.2. Узагальнити представлені документи та забезпечити контроль за їх виконанням.

1.3. Щорічно, до 1 лютого, готувати інформацію Кабінету Міністрів України про хід виконання запланованих графіків;

1.4. Надавати центральним та місцевим органам виконавчої влади, які здійснюватимуть передачу об’єктів теплопостачання у комунальну власність, необхідну методологічну допомогу.

2. Рекомендувати Раді міністрів АР Крим, обласним, Київській та Севастопольській міським державним адміністраціям:

2.1. За пропозиціями виконкомів територіальних громад у місячний термін розробити та погодити з відповідними міністерствами, відомствами, іншими центральними органами виконавчої влади переліки об’єктів теплопостачання, які підпадають під дію постанови Кабінету Міністрів України від 25.12.98 № 2074 та у І кварталі 1999 р. графіки їх передачі до комунальної власності і направити їх Комітету на затвердження та для контролю за виконанням.

2.2. Разом з об’єктами теплопостачання включити до графіків, з оформленням додаткових актів, передачу до комунальної власності будов, інженерних споруд, матеріально-технічних засобів, техніки, обладнання допоміжних виробництв, обслуговуючий персонал, ліміти на газ, як вид палива, та електроенергію, розрахунки витрат приведення об’єктів теплопостачання у справний технічний стан, проектну та виконавчу технічну документацію. При цьому керуватись нормативами матеріально-технічних засобів які повинні передаватись разом з котельнями та тепловими мережами на підставі розпорядження Ради Міністрів УРСР вді 20.03.80 № 151-р із змінами та доповненнями.

2.3. Передбачати в обласних та міських бюджетах кошти на приведення об’єктів теплопостачання, які передані до комунальної власності, у технічно справний стан та подальше утримання.

2.4. Зберегти обласну структуру управління комунальною теплоенергетикою та відновити її там, де вона розпалася.

3. раді міністрів АР Крим здійснити прийомку відомчих об’єктів теплопостачання до республіканської власності.

4. Контроль за виконанням наказу покласти на заступника Голови Комітету М.В.Руля.

Голова КомітетуВ.М.Гусаков