Наказ № 249 від 13 жовтня 1999 р.

Про затвердження Розділів І, ІІІ та ІV Довідника кваліфікаційних

характеристик професій працівників (Випуск 64. Будівельні,

монтажні та ремонтно-будівельні роботи. Будівництво

метрополітенів, тунелів та підземних споруд спеціального

призначення)

На виконання доручення Кабінету Міністрів України від 13.03.95 № 4639/17 до листа Мінпраці України від 06.03.95 № 07-771 про розроблення кваліфікаційних характеристик працівників

НАКАЗУЮ:

1. Затвердити Розділі І, ІІІ, ІУ Довідника кваліфікаційних характеристик професій працівників (Випуск 64, Будівельні, монтажні та ремонтно-будівельні роботи. Будівництво метрополітенів, тунелів та підземних споруд спеціального призначення), розроблених Українським науково-дослідним центром „ЕКОБУД” і схвалених колегією Держбуду України та ввести їх в дію з 01.01.2000 року.

2. З введенням в дію Розділу І „Керівники, професіонали, фахівці” та Розділу ІІІ „Робітники. Будівництво метрополітенів, тунелів та підземних споруд спеціального призначення” визнати такими, що втратили чинність на території України постанови колишнього Держбуду СРСР від 3 липня 1987 року № 131 „Об утверджении квалификационных характеристик должностей руководителей, специалистов и служащих строительных органызаний” та Держкомпраці СРСР від 17 липня 1985 року № 225/15-87 щодо розділу „Строительство метрополитенов, тоннелей и подземных сооружений специального назначения”.

Розділ ІУ „Ремонт експлуатація та утримання автомобільних доріг” – розроблено і введено вперше.

3. Управлінню економічного аналізу, зміни форм власності та ринкової інфраструктури разом з Центром „ЕКОБУД” забезпечити доведення інформації про затвердження вказаних Розділів Довідника до зацікавлених організацій.

Голова КомітетуВ.М.Гусаков