МІНІСТЕРСТВО ПАЛИВА ТА ЕНЕРГЕТИКИ УКРАЇНИ

НАКАЗ

13 жовтня 2004 року

м. Київ

№ 643

Про затвердження та введення

в дію галузевого нормативного

документа з питань пожежної

безпеки

Відповідно до Закону України "Про пожежну безпеку" від 17.12.93 №3745-ХІІ Державним науково-дослідним проектно-вишукувальним технологічним інститутом з перспектив розвитку енергетики “Енергоперспектива” розроблено та погоджено з Державним департаментом пожежної безпеки МНС України галузевий нормативний документ “Протипожежний захист енергетичних підприємств, окремих об'єктів та енергоагрегатів. Інструкція з проектування і експлуатації”.

З метою введення в дію вищезазначеного галузевого нормативного документа на підприємствах паливно-енергетичного комплексу

НАКАЗУЮ:

1. Затвердити галузевий нормативний документ “Протипожежний захист енергетичних підприємств, окремих б'єктів та енергоагрегатів. Інструкція з проектування і експлуатації” (далі - Інструкція) і ввести його в дію через три місяці після реєстрації в Державному реєстрі нормативних актів з питань пожежної безпеки (НАПБ).

2. З введенням Інструкції у дію визнати такою, що втратила чинність,Інструкцію з проектування протипожежного захисту енергетичних підприємствМінпаливенерго України ГКД 34.03.305-2000, затверджену наказом Мінпаливенерго від 18.07.2000 №270.

3. Керівникам компаній, підприємств, установ та організацій енергетичної галузі:

3.1. Замовити Державному науково-дослідному проектно-вишукувальному технологічному інституту з перспектив розвитку енергетики "Енергоперспектива" необхідну кількість примірників Інструкції та оплатити їхню вартість.

3.2. Забезпечити вивчення Інструкції персоналом та здійснити перевірку знань.

4. Державному науково-дослідному проектно-вишукувальному технологічному інституту з перспектив розвитку енергетики "Енергоперспектива" (Гончаренко В.П.):

4.1. У місячний термін після реєстрації Інструкції забезпечити її видання і надходження необхідної кількості примірників компаніям, підприємствам, установам та організаціям відповідно до їх замовлень і фактичної оплати.

4.2. Спільно з госпрозрахунковим підрозділом "Науково-інженерний енергосервісний центр" інституту "Укрсільенергопроект" організувати облікконтрольних примірників Положення.

4.3. Забезпечити фінансування робіт, пов'язаних з впровадженням уенергетичній галузі та моніторингом Положення.

5. Постійно діючим комісіям Мінпаливенерго України з перевірки знань державних та галузевих нормативних актів з питань охорони праці та пожежної безпеки у двомісячний термін після реєстрації галузевого нормативного документа здійснити позачергову перевірку знань цієї Інструкції керівників, заступників та членів екзаменаційних комісій компаній, підприємств, установ та організацій паливно-енергетичного комплексу, що мають статус юридичної особи.

6. Госпрозрахунковому підрозділу, "Науково-інженерний енергосервісний центр інституту "Укрсільенергопроект" (Білоусов В.І.) внести Інструкцію до реєстру і комп'ютерного банку даних чинних нормативних документів Мінпаливенерго та забезпечити своєчасне внесення змін і доповнень до Інструкції.

7. Державному науково-дослідному проектно-вишукувальному технологічному інституту з перспектив розвитку енергетики "Енергоперспектива" (Гончаренко В.П.):

7.1. Здійснювати моніторинг процесу впровадження Інструкції та розроблення змін і доповнень до неї.

7.2. Подати, Інструкцію до Держпожбезпеки МНС України для включення до Державного реєстру НАПБ.

8. Контроль за виконанням цього наказу залишаю за собою.

Перший заступник Міністра О.Шеберстов