Державний комітет України з питань регуляторної політики та підприємництва

ЛИСТ

від 12.11.2007 р. N 8529

Про надання роз'яснення

Державний комітет України з питань регуляторної політики та підприємництва розглянув звернення суб'єкта підприємницької діяльності Завгородньої О. О., б/н щодо надання роз'яснення з питань віднесення інформації, яка розміщена у вітрині установи, де відбувається надання послуг, до об'єктів зовнішньої реклами та, в межах компетенції, повідомляє наступне.

Засади рекламної діяльності в Україні, регулювання відносин, що виникають у процесі виробництва, розповсюдження та споживання реклами встановлено Законом України "Про рекламу".

Статтею 1 Закону України "Про рекламу" визначено, що реклама - інформація про особу чи товар, розповсюджена в будь-якій формі та в будь-який спосіб і призначена сформувати або підтримати обізнаність споживачів реклами та їх інтерес щодо таких особи чи товару.

Зовнішня реклама - реклама, що розміщується на спеціальних тимчасових і стаціонарних конструкціях, розташованих на відкритій місцевості, а також на зовнішніх поверхнях будинків, споруд, на елементах вуличного обладнання, над проїжджою частиною вулиць і доріг.