НАЦІОНАЛЬНА КОМІСІЯ РЕГУЛЮВАННЯ ЕЛЕКТРОЕНЕРГЕТИКИ УКРАЇНИ

Лист

від 12.04.2007 р. N 2428/11/17-07

Щодо надання роз'яснень

Національна комісія регулювання електроенергетики України (НКРЕ) розглянула ваші листи від 08.02.2007 N 5 та від 09.02.2007 N 8 та в межах своєї компетенції повідомляє наступне.

Згідно з частиною другою статті 18 Закону України "Про електроенергетику" фінансування капітального будівництва, реконструкції та обслуговування об'єктів, призначених для спільних потреб підприємств електроенергетики та підприємств інших галузей, провадиться за рахунок замовників (власників) та користувачів цих об'єктів.

Як вам повідомлялось раніше відповідно до пункту 1.3 Правил приєднання електроустановок до електричних мереж, затверджених постановою НКРЕ від 14.12.2005 N 1137 та зареєстрованих в Міністерстві юстиції України 19 січня 2006 за N 42/11916 (далі - Правила), приєднання електроустановки замовника здійснюється власником електричних мереж на підставі договору про приєднання, який укладається за взаємною згодою між власником електричних мереж та замовником.

Будівництво нових ділянок електричної мережі та/або її реконструкція чи модернізація, що виконується з метою приєднання електроустановки замовника, здійснюється власником цієї електричної мережі (пункт 3.7 Правил).

При цьому приєднання електроустановки - надання власником мереж послуги замовнику із створення технічної можливості здійснення передачі в точку приєднання до електроустановки замовника відповідної потужності електричної енергії необхідного обсягу з дотриманням її якості та надійності; точка приєднання електроустановки - запроектована або фактично існуюча межа балансової належності електроустановки (пункт 1.2 Правил).

Звертаємо увагу, що постановою НКРЕ від 14.12.2005 N 1136 було схвалено Примірний договір про приєднання до електричних мереж.

Враховуючи наведене, електричні мережі, збудовані замовником на виконання технічних вимог від точки приєднання до електроустановок замовника, залишаються у власності замовника.

Проектні, будівельно-монтажні і налагоджувальні роботи, пов'язані з виконанням договору про приєднання та технічних умов приєднання, мають виконуватися організаціями та/або фізичними особами, які мають право на виконання цих робіт (пункт 3.3 Правил).

Тобто, такі роботи мають виконуватись лише організаціями чи фізичними особами, які у встановленому законодавством порядку отримали відповідні дозволи (ліцензії, сертифікати, свідоцтва тощо) на виконання таких робіт, на договірних засадах із замовником чи власником електричних мереж.

Щодо безхазяйних електричних мереж

Як повідомлялось раніше, згідно з положеннями статті 335 Цивільного кодексу України безхазяйною є річ, яка не має власника або власник якої невідомий.

Безхазяйні нерухомі речі беруться на облік органом, що здійснює державну реєстрацію прав на нерухоме майно, за заявою органу місцевого самоврядування, на території якого вони розміщені. Про взяття безхазяйної нерухомої речі на облік робиться оголошення у друкованих засобах масової інформації.

Після спливу одного року з дня взяття на облік безхазяйної нерухомої речі вона за заявою органу, уповноваженого управляти майном відповідної територіальної громади, може бути передана за рішенням суду у комунальну власність.

Таким чином, питання передачі безхазяйних електричних мереж на баланс енергопостачальника належить до компетенції органів місцевого самоврядування.

Щодо вимог пункту 1.7 Правил

Пунктом 1.7 Правил визначені всі етапи приєднання електроустановок до електричних мереж.

Звертаємо увагу, що відповідно до пунктів 1 та 2 Порядку надання архітектурно-планувального завдання та технічних умов щодо інженерного забезпечення об'єкта архітектури і визначення розміру плати за їх видачу, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 20.12.99 N 2328 (далі - Порядок), цим Порядком встановлюється єдина процедура розроблення і надання замовникам архітектурно-планувального завдання та технічних умов щодо інженерного забезпечення об'єкта архітектури (далі - технічні умови), склад вихідних даних на проектування, зміст, визначення розміру плати за їх видачу.

Архітектурно-планувальне завдання і технічні умови є складовими частинами вихідних даних.

Цей Порядок є обов'язковим для органів містобудування та архітектури та їх госпрозрахункових підрозділів, які здійснюють підготовку архітектурно-планувального завдання;

юридичних осіб усіх форм власності та їх структурних підрозділів, які здійснюють підготовку технічних умов (далі - організації, які надають технічні умови);

замовників, проектувальників, підрядників, будівельників, інших юридичних та фізичних осіб, які провадять містобудівну та архітектурну діяльність, незалежно від форми власності.

Розмір плати за видачу архітектурно-планувального завдання та технічних умов визначається (обраховується) згідно з розцінками, наведеними у додатках 2 і 3 до цього Порядку.

Розцінки обраховано виходячи з розміру заробітної плати працівників, матеріальних витрат на виробництво, накладних витрат, прибутку (для суб'єктів господарської