МІНІСТЕРСТВО ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я УКРАЇНИ

ПЕРШИЙ ЗАСТУПНИК ГОЛОВНОГО

ДЕРЖАВНОГО САНІТАРНОГО ЛІКАРЯ УКРАЇНИ

01021, м. Київ вул. Грушевського, 7 тсл. 253-94-17. телетайп 131189 ЕФІР

08.11.2001 №5.02.12/1067

Головному лікарю Центральної санепідстанції МОЗ України

Головним державним санітарним лікарям АР Крим, областей, міст Києва та Севастополя, водного, повітряного, залізничного транспорту

Останнім часом у зв'язку з приватизацією суб'єктами підприємницької діяльності житла, об'єктів різного профілю, перепрофілюванням житлових квартир, вбудованих та вбудовано-прибудованих у житлові будинки приміщень, порушуються вимоги санітарних норм і правил, що призводить до негативного впливу на умови проживання, стан довкілля і чисельних обгрунтованих скарг населення.

Фахівці санепідслужби іноді безпідставно приймають рішення про невідповідність квартир санітарним нормам і тільки по тих, на які є запит замовника лишаючи поза увагою інші сусідні квартири, які розташовані в аналогічних умовах. Приймаючи такі рішення посадові особи санепідслужби не враховують те, що розташування об'єктів різного призначення в бувших квартирах у вже існуючих жилих будинках та участь санепідслужби в цьому процесі нe регламентовані санітарним законодавством.

В умовах відсутності нормативних документів головні державні санітарні лікарі перевищують повноваження надані Законом України "Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населения".

Не завжди здійснюється належний санітарно-епідеміологічний нагляд за дотриманням вимог захисту здоров'я майбутніх працівників та мешканців житлових будинків на стадіях попереджувального та поточного державного