МІНІСТЕРСТВО ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я УКРАЇНИ

НАКАЗ

від 18 квітня 2008 року N 87-о

Про затвердження плану заходів МОЗ України, спрямованих на запобігання корупційним і злочинним проявам на 2008 рік

З метою реалізації державної політики з подолання корупції в центральних органах виконавчої влади, профілактики та попередження причин і умов, які сприяють проявам корупції та іншим неправомірним діянням в органах охорони здоров'я та відповідно до законів України "Про боротьбу з корупцією", "Про державну службу", постанови Кабінету Міністрів України від 20.12.2006 N 1767 "Про затвердження Комплексної програми профілактики правопорушень на 2007 - 2009 роки" та Плану заходів щодо реалізації Концепції подолання корупції в Україні "На шляху до доброчесності" на період до 2010 року, затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 15.08.2007 N 657, наказую:

1. Затвердити план заходів МОЗ України, спрямованих на запобігання корупційним і злочинним проявам на 2008 рік (додається).

2. Начальникам структурних підрозділів МОЗ України, Міністру охорони здоров'я Автономної Республіки Крим, начальнику Головного управління охорони здоров'я та медичного забезпечення Київської міської державної адміністрації, начальникам управлінь охорони здоров'я обласних та Севастопольської міської державних адміністрації, керівникам закладів, установ, підприємств, підпорядкованих МОЗ України:

2.1. Забезпечити своєчасне виконання завдань плану заходів МОЗ України, спрямованих на запобігання корупційним і злочинним проявам на 2008 рік.

2.2. Щокварталу відповідно до передбачених планом заходів термінів подавати до Департаменту кадрової політики, освіти і науки інформацію про хід їх виконання.

3. Директору Департаменту кадрової політики, освіти і науки Банчуку М. В. забезпечити постійний контроль за виконанням плану заходів МОЗ України, спрямованих на запобігання корупційним і злочинним проявам на 2008 рік.

4. Стан виконання плану заходів заслухати на апаратній нараді у Міністра в IV кварталі 2008 року.

Контроль за виконанням наказу залишаю за собою.

 

Міністр 

В. М. Князевич 

 

ПЛАНзаходів МОЗ України, спрямованих на запобігання корупційним і злочинним проявам на 2008 рік

1. Продовжити реалізацію положень законів України "Про боротьбу з корупцією", "Про державну службу" забезпечити виконання постанови Кабінету Міністрів України від 20.12.2006 N 1767 "Про затвердження Комплексної програми профілактики правопорушень на 2007 - 2009 роки" та інших нормативно-правових актів антикорупційного характеру.

2. Здійснювати контроль за додержанням вимог законодавства про державну службу та боротьбу з корупцією. При проведенні щорічної оцінки виконання державними службовцями покладених на них завдань та обов'язків, ураховувати дотримання ними вимог вказаних актів, зокрема щодо декларування ними доходів.

3. Забезпечити якісний добір і розстановку кадрів на засадах неупередженого конкурсного відбору, а також їх об'єктивну атестацію, щорічну оцінку виконання державними службовцями покладених на них обов'язків і завдань, періодичну ротацію.

4. Забезпечити попередження осіб, які претендують на зайняття посад державних службовців, про спеціальні обмеження, встановлені законами України "Про державну службу" та "Про боротьбу з корупцією", щодо прийняття на державну службу та проходження державної служби.

5. Вживати заходів щодо недопущення медичними працівниками хабарництва, поборів, зловживання службовим становищем керівниками в закладах охорони здоров'я.

6. Забезпечити контроль за розглядом звернень громадян, вживати заходів щодо недопущення порушення Закону України "Про звернення громадян", неухильно додержуватися прав і свобод людини і громадян.

7. Під час проведення комплексних та цільових перевірок територіальних органів охорони здоров'я вивчати організацію роботи щодо виконання вимог Закону України "Про боротьбу з корупцією" та надавати методичну допомогу щодо застосування антикорупційного законодавства.

8. Забезпечити своєчасне подання до Міністерства охорони здоров'я України звітів про виконання вимог Закону України "Про боротьбу з корупцією".

9. Забезпечити своєчасне подання до Міністерства юстиції інформації про заходи, що вживаються територіальними органами юстиції по виконанню антикорупційного законодавства.

10. Висвітлювати заходи щодо запобігання корупційним діянням та їх виявлення на офіційних WEB-сайтах.

 

Директор Департаменту кадровоїполітики, освіти та науки 

 М. В. Банчук