Міністерство енергетики та електрифікації України

ГКД 34.03.502-95

Психофізіологічне забезпечення праці

оперативних працівників на підприємствах міненерго України

Положення

Психофизиологическое обеспечение

труда оперативных работников на предриятиях минэнерго Украины

Положение

Київ 1995

ПЕРЕДМОВА

1 РОЗРОБЛЕНО Інститутом медицини праці АМН України та СП "Інсайт" за участю підприємства "ЛьвівОРГРЕС"

2 ВИКОНАВЦІ О.В.Карпенко, д-р.мед.наук.. Н.С.Долгоносов

3 УЗГОДЖЕНО Національним диспетчерським центром електроенергетики України, А.Г.Баталов

УНВО "Енергопрогрес", Є. І. Удод

Управлінням охорони праці Міненерго України, В.Кравченко

4 ЗАТВЕРДЖЕНО Міністерством енергетики та електрифікації України, 1995-08-14, О.О.Насєдкін

5 ТЕРМІН ПЕРЕВІРКИ 1998 р

6 ВВЕДЕНО ВПЕРШЕ УНВО "Енергопрогрес"

 

Зміст

1 Галузь використання

2 Нормативні посилання

3 Основні терміни і визначення

4 Загальні положення

5 Лабораторія психофізіологічного забезпечення праці на підприємстві

6 Головна лабораторія психофізіологічного забезпечення праці

7 Галузеве регулювання психофізіологічного забезпечення праці оперативних працівників

8 Додаток А. Кадровий склад ЛПФЗ підприємства

Чинний від 1395-10-01

1 Галузь використання.

1.1 Положення встановлює порядок організації психофізіологічною забезпечення повсякденної праці оперативних працівників і відтворення кадрів цієї категорії спеціалістів на підприємствах Міненерго України, а також дає вказівки щодо організації відповідної галузевої системи.

1.2 Положення призначене для керівників енергопідприємств, оперативних працівників, спеціалістів підрозділів психофізіологічного забезпечення і управління кадрами в Міненерго України, на електростанціях та підприємствах електричних і теплових мереж.

2 Нормативні посилання

2.1 У Положенні використано посилання на такі чинні Закони України і нормативні документи:

Закон України "Про охорону праці"

Закон України "Про державне підприємство"

Типове положення про навчання, інструктаж і перевірку знань з питань охорони праці. Київ, Держнаглядохоронпраці, 1994.

Положення про медогляд працівників певних категорій. Київ, Держнаглядохоронпраці, 1994.

Положення про навчання, інструктаж і перевірку знань працівників підприємств, установ і організацій Міненерго України. Київ, Міненерго, 1995

ОСТ 53.005.001-88. Электростанции атомные. Подготовка кадров. Организация производства. Допуск оперативного персонала по психологическим личностным качествам в системе професионального отбора.

Организация повседневного мониторинга надежности и работоспо-собности оперативного персонале энергопредприятий с применением компьютерных систем индивидуального психофизиологического мониторинга. Методические рекомендации. Киев, Минздрав Украины, 1994.

Психофизиологическое обеспечение профессиональной подготовки и повьішения квалификации операторов энергопредприятий. Методические рекомендации, Минздрав УССР, 1987.

Временные Методические рекомендации по организации и проведенню професіонального отбора персонала атомных станций, Москва, 1988.

Руководство по подготовке кадров в целях приобретения и поддер-жания квалификации ий компетенции эксплуатационного персонала атомньїх злектростанций. Вена, МАГАТЭ, 1990.

3 Основні терміни і визначення

3.1 ОПЕРАТИВНІ ПРАЦІВНИКИ - чергові працівники підприємств, які безпосередньо або через підлеглих керують енергетичним обладнанням у складі зміни.

3.2 ПРАЦЕЗДАТНІСТЬ - здатність людини до конкретної професійної діяльності, що визначається його професійною підготовкою, рівнем фізичних і психофізіологічних можливостей, поточним функціональним станом, станом здоров'я.

3.3 ПРОФЕСІЙНА ГОТОВНІСТЬ оперативних працівників - поточна готовність і здатність реалізувати набуту професійну кваліфікацію в кон-кретніх поточних умовах виробничої ситуації і в конкретному поточному психофізіологічному стані.

Поточна професійна готовність залежить від:

• рівня набутої кваліфікації;

• особистих властивостей людини, що змінюються досить повільно в динаміці її професійної біографії;

• поточного психофізіологічного стану, що може дуже швидко змінюватися під час дня і зміни під впливом багатьох факторів.

Таким чином, для вирішення довгострокових питань відтворення кадрів треба враховувати консервативні складові професійної готовности (рівень кваліфікації та особисті властивості людини), а з точки зору повсякденного моніторингу професійної готовності - швидкі компоненти (поточний психофізіологічний стан людини, стан поточної працездатності і надійності).

5.11 ЛПФЗ повинна взаємодіяти з іншими підрозділами підприємства за наступними напрямами:

• одержання необхідної для системного моніторингу інформації про працівників від керівників підприємства, виробничих підрозділів, підрозділу АСУТП, відділу кадрів, планово-економічного відділу. ПТПП та медико-санітарної частини;

• передача керівникам основних підрозділів інформації стосовно функціонального стану оперативних працівників і рекомендацій щодо можливостей їх використання, реабілітаційних і соціальних заходів;

• спілкування з підрозділом АСУТП з вирішення задач автоматизації збирання, переробки і аналізу інформації про оперативних працівників, а також про завдання профілактично-ремонтного обслуговування програмно-технічних і інструментальних засобів ЛПФЗ;

• залучення до вирішення завдань управління психофізіологічним станом оперативних працівників різноманітних ресурсів підприємства і підрозділів.

5.12 ЛПФЗ взаємодіє з зовнішніми організаціями:

• з відповідальним Управлінням Міненерго з одержання нормативних документів і галузевих керівних вказівок з основних напрямків своєї діяльності;

• з ГЛПФЗ - з одержання методичних настанов;

• з спеціальними і вищими учбовими закладами з координації підготовки своїх працівників за темами психофізіологічного забезпечення під час додаткової підготовки і підвищення кваліфікації.

6. Головна лабораторія психофізіологічного забезпечення праці.

6.1 ГЛПФЗ організується' на базі Національного учбово-тренувального центру (НУТЦ) Міненерго України на правах структурної одиниці і підпорядковується безпосередньо керівництву підприємства.

6-.2 Основною задачею ГЛПФЗ є науково-методичне керівництво та координація ЛПФЗ Галузі, що здійснюється у напрямах підвищення їх ефективності і розвитку при взаємодії з позагалузевим науково-методичним центром психофізіологічних досліджень.

6.3 ГЛПФЗ повинна виконувати такі основні функції:

• системний аналіз інформації про стан працівників окремих професійних угрупувань, підприємств, у цілому по галузі; оцінку і прогнозування його динаміки; надання систематичної аналітичної інформації керівництву галузі;

• розробка рекомендацій з планування і проведення кадрової політики;

• навчання і підвищення кваліфікації спеціалістів ЛПФЗ;

• розробка методичних вказівок і методик з організації роботи ЛПФЗ, технології психофізіологічних обстежень і реабілітації, поширення психофізіологічного забезпечення праці на нові професійні угрупування;

• проведення іспитів і адаптація методичного забезпечення для конкретних ЛПФЗ;

• розробка і адаптація інструктивних матеріалів з окремих функцій ЛПФЗ;

• участь у формуванні завдань, контроль розробки методичних і технічних засобів для оснащення ЛПФЗ і їх приймання;

• участь у проведенні науково-дослідних робіт з проблем психофізіологічного забезпечення праці;

• вивчення і узагальнення міжнародного досвіду;

• аналіз і узагальнення даних підприємств про стан працівників разом з даними медичної, соціально-психологічної, експлуатаційної і інспекційної служб;

• аналіз ефективності реабілітаційних, рекреаційних, профілактичних і лікувальних заходів, що використовуються в ЛПФЗ;

• участь у розробці проблеми психофізіологічного профвідбору, й методичного і організаційного забезпечення, здійснення психофізіологічного профвідбору осіб операторських професій;

• вивчення, розробка, адаптація методичного забезпечення профорієнтації для вищих учбових закладів, де здійснюється підготовка енергетиків;

• аналіз характеристик контингентів осіб, які навчаються у вищих учбових закладах з метою оцінки їх придатності до операторської праці;

• розробка оптимізаційних заходів по всіх напрямах діяльності системи психофізіологічного забезпечення в галузі;

• участь у проведенні лекцій І практичних занять зі студентами з проблем психофізіології операторської! праці в учбових закладах, які здійснюють підготовку енергетиків.

6.4 Організаційна структура управління і чисельність працівників ГЛПФЗ встановлюється місцевим Положенням, затвердженим керівником Управління Міненерго, яке відповідає за психофізіологічне забезпечення праці в галузі. Керівництво ГЛПФЗ здійснюється начальником лабораторії на основі єдиновладдя в межах прав і відповідальности згідно з місцевим положенням. Обов'язки працівників ГЛПФЗ закріплюються посадовими .нструкціями.

6.5 Кадровий склад ГЛПФЗ повинен формуватись згідно штатного розкладу, затвердженому керівником Управління Міненерго, яке відповідає за психофізіологічне забезпечення праці в галузі.

Чисельність лабораторії має складати 12-15 чоловік;

Начальник лабораторії повинен мати науковий ступінь за профілем робіт, що виконуються;

Серед працівників ГЛПФЗ повинні бути дипломовані спеціалісти з кожного напряма діяльності - з управління кадрами, соціальні психологи, психофізіологи, лікарі, спеціалісти з системного аналізу, досвідчені віроб-ничники, педагоги,

6.6 Технічне, методичне та інформаційне забезпечення ГЛПФЗ має формуватись згідно рекомендацій позагалузевого науково-методичного центру з урахуванням галузевих особливостей та місцевих умов.

7 Галузеве регулювання психофізіологічного забезпечення праці оперативних працівників.

7.1 Регулювання системного психофізіологічного забезпечення праці в Міненерго здійснюється Управлінням, відповідальним за цю тематику.

7.2 Регулювання системного психофізіологічного забезпечення праці в Міненерго базується на функціях:

• організаційне забезпечення ефективної роботи ГЛПФЗ, ЛПФЗ підприємств;

• формування приоритетів розвитку галузі на базі даних психофізіологічного забезпечення праці та іншої галузевої інформації;

• аналіз, узагальнення і подання керівництву галузі даних про стан оперативних працівників;

• участь у формуванні кадрової політики;

• участь у підготовці необхідних інструктивних та методичних документів, їх затвердження на рівні керівництва галузі;

• обмін інформацією усередині галузевої системи психофізіологічного забезпечення праці між різними ланками структури (для рішення завдань руху кадрів по вертікалі і горизонталі з урахуванням професійної міграції відповідно до потреб галузі);

• формування заявок для вищих і спеціальних учбових закладів з підготовеи кадрів психофізіологічного забезпечення для галузі;

« формування програм науково-дослідних та дослідно-конструкторських робіт з проблем психофізіологічного забезпечення праці і відновлення кадрів у галузі, організація їх фінансування і приймання;

• ефективне використаний інформації системи психофізіологічного забезпечення під час плануванні і реализації кадрової політики в галузі.

7.3 У складі Управління Міненерго, яке здійснює галузеве регулювання психофізіологічного забезпечення праці, повинні бути дипломовані спеціалісти, які пройшли відповідні спеціалізовані курси.

Додаток А

Кадровий склад ЛПФЗ підприємства

•. Начальник лабораторії (спеціаліст з психологічною, медичною або фізіологічною вищою освітою);

• Група (2-3 спеціаліста) психофізіологічного забезпечення поточної готовності оперативних працівників (психолог, психотерапевт, фізіолог, спеціаліст з функциональної реабілітації);

• Група (2-3 спеціалісти) системно-аналітичної роботи по забезпеченню своєчастного і якісного відтворення кадрів (психолог, соціальний психолог, психофізіолог, спеціаліст із керування персоналом);

• Група (2-3- працівники) технічного забезпечення.

Особи з непрофільною освітою вводяться до складу ЛПФЗ, як вийняток, при відсутності спеціалістів необхідного профилю, крім керівника. При цьому обв'язковою є спеціалізація за відповідним фахом. У цих випадках перевага надається досвідченим виробничникам, педагогам, Інженерам з охорони праці.

 

Ключові слова: 

енергетика, оператор, праця, психофізіологія, психологія праці фізіологія пращ, моніторинг, працездатність, надійність, професійна готовність, функціональний стан, здоров'я, професійний відбір психофізіологічне забезпечення, нормативний документ