НОРМАТИВНИЙ АКТ ПРО ОХОРОНУ ПРАЦІ ДЕРЖАВНОГО КОМІТЕТУ ЗВ'ЯЗКУ УКРАЇНИ

УЗГОДЖЕНО Державним комітетом України по нагляду за охороною праці лист від 28.10.1997р вих. № 10-12/21-Сл

ЗАТВЕРДЖЕНО наказом Державного комітету зв'язку України від 11.12.1997 р. №44

ВДОП 5.2.00-4

Положення

про порядок навчання, інструктажу і перевірки знань працівників зв'язку

з питань охорони праці

УЗГОДЖЕНО УОЕ "Укртелеком" лист від 19.09.1997р. вих. № 27-6-102

УЗГОДЖЕНО УОПЗ "Укрпошта" лист від 23.10.1997р.вих. № 23-05-2835

 

ПЕРЕДМОВА

РОЗРОБЛЕНО Українським науково-дослідним Інститутом зв'язку

ВНЕСЕНОДержавним комітетом зв'язку України

ВВЕДЕНОзамість "Положення про порядок навчання, інструктажу і перевірки знань працівників зв'язку з питань охорони праці", якому було надано чинності наказом Міністерства зв'язку України від 7.07.95 р. № 98

ЗМІСТ

1. Галузь застосування

2. Нормативні посилання

3. Терміни та визначення

4. Загальні положення

5. Навчання з питань охорони праці робітників при прийнятті на роботу і в процесі трудової діяльності

6. Навчання з питань охорони праці при підготовці та перепідготовці робітників

7. Навчання та перевірка знань посадових осіб і спеціалістів з питань охорони праці, техногенної безпеки та надзвичайних ситуацій на виробництві

8. Вивчення основ охорони праці в навчально-виховних закладах Додаток 1.

Перелік професій галузі зв'язку, працівники яких навчаються І в яких перевіряють знання з питань охорони праці за інструкціями на професію і програмами інструктажів

Додаток 2.

Перелік професій галузі зв'язку, працівники яких повинні попередньо проходити спеціальне навчання і перевірку знань з питань охорони праці і періодично, один раз на рік, в процесі їх трудової діяльності

Додаток 3.

Форма протоколу засідання комісії по перевірці знань працівників з питань охорони праці

Додаток 4.

Форма посвідчення про перевірку знань з питань охорони праці і допуск до самостійної роботи

Додаток 5.

Перелік посадових осіб І спеціалістів, які до початку виконання своїх обов'язків і періодично, один раз на три роки, зобов'язані проходити попередню і періодичну перевірку знань з питань охорони праці, техногенної безпеки та надзвичайних ситуацій на виробництві

Додаток 6.

Перелік категорій посадових осіб, навчання яких проводиться в спеціалізованих навчальних закладах

Додаток 7.

Тематичний план і навчальна програма підготовки посадових осіб і спеціалістів з питань охорони праці

Додаток 8.

Програма вступного інструктажу з питань охорони праці

Додаток 9

Журнал реєстрації вступного інструктажу з питань охорони праці

Додаток 10.

Програма первинного інструктажу на робочому місці

Додаток 11.

Журнал реєстрації інструктажів з питань охорони праці

Додаток 12.

Перелік робіт з підвищеною небезпекою

Додаток 13.

Форма наряду-допуску на виконання робіт з підвищеною небезпекою

Додаток 14.

Форма контрольного листа проходження навчання безпечним методам праці

Чинний від 1.01.1998р.

1. Галузь застосування

Положення про порядок навчання, інструктажу та перевірки знань працівників зв'язку з питань охорони праці (далі - Положення) розроблене відповідно до Закону України "Про охорону праці", Типового положення про навчання, інструктаж і перевірку знань працівників з питань охорони праці, затвердженого наказом Державного комітету України по нагляду за охороною праці (Держнаглядохоронпраці) від 4.04.94 р. N ЗО (зі змінами і доповненнями від 23.04.97р.), Переліку посадових осіб, які зобов'язані проходити попередню і періодичну перевірку знань з питань охорони праці, затвердженого наказом Держнаглядохоронпраці від 4.10.93 р. N 94 і поширюється на процеси навчання, інструктажу та перевірки знань з питань охорони праці працівників, учнів і вихованців навчально-виховних закладів зв'язку.

Положення встановлює порядок, зміст і обсяги навчання з питань охорони праці робітників, посадових осіб, спеціалістів, учнів, вихованців, студентів галузі зв'язку.

Вимоги цього Положення є обов'язковими для виконання всіма підприємствами, організаціями, об'єднаннями, установами, навчально-виховними закладами (далі - підприємства) зв'язку незалежно від форми власності та видів діяльності, усіма їх працівниками.

На підприємствах на основі ДНАОП 0.00-4,12-94 "Типове положення про навчання, інструктаж і перевірку знань працівників з питань охорони праці" та цього Положення з урахуванням специфіки виробництва можуть розроблятися і затверджуватися їх власниками (керівниками) відповідні положення про навчання, інструктаж і перевірку знань працівників з питань охорони праці, формуватися плани-графіки проведення цієї роботи в залежності від місцевих умов господарсько-виробничої діяльності.

2. Нормативні посилання

п/п.

Позначення

нормативного акту

Назва

 

Ким, коли затверджено, реєстрація в Мінюсті

 

1

 

 

 

Закон України "Про охорону праці"

Постанова Верховної Ради України від 14.10.92 р. №2695-Х11

 

2

 

ДНАОП 0.00-4.12-94

 

Типове положення про навчання, інструктаж і перевірку знань працівників з питань охорони праці (зі змінами та доповненнями від 23. 04.97р.)

Держнаглядохоронпраці України, накази № 30 від 4.04.94 р., № 109 від 23.04.97 р.; Мінюст України, № 95/304 від 12.05.94 р.

3

 

ДНАОП 0.00-8.01-93

 

Перелік посадових осіб, які зобов'язані проходити попередню і періодичну перевірку знань з питань охорони праці

Держнаглядохоронпраці України, наказ № 94 від 11.10.93 р.; Мінюст України, № 154 від 20.10.94 р.

 

4

 

 

 

Кодекс законів про працю України

 

Верховної Ради України, 15.12.93 р.

 

5

 

ДНАОП 0.03-8.07-94

 

Перелік важких робіт і робіт з шкідливими і небезпечними умовами праці, на яких забороняється застосування праці неповнолітніх

МОЗ України, наказ № 46 від 31.03.94 р.; Мінюст України, № 176/385 від 28.07.94 р.

 

6

 

ДНАОП 0.00-8.02-93

 

Перелік робіт з підвищеною небезпекою

 

Держнаглядохоронпраці України, наказ від 30.11.93 р. № 94; Мінюст України, № 196 від 23. 12. 93 р.

 

3. Терміни та визначення

Навчання з питань охорони праці - процес отримання працівником знань та набуття практичних навичок з питань охорони праці за вимогами, встановленими законодавчими актами з цього питання, нормативно-технічними документами, правилами, інструкціями, дотримання яких забезпечує безпеку працівника під час виконання трудових обов'язків.

Теоретичне навчання - процес отримання теоретичних знань стосовно законодавчо-норматибної бази з питань охорони праці.

Практичне засвоєння безпечних навиків і прийомів праці (стажування) - процес набуття практичних навиків щодо виконання трудових обов'язків без порушення вимог охорони праці.

Перевірка знань - процес оцінки отриманих знань та придбаних навиків за підсумками теоретичного навчання та практичного засвоєння безпечних навиків і прийомів праці.

Допуск до самостійної роботи - письмовий дозвіл керівника підприємства (філії, структурного підрозділу) щодо можливості самостійного виконання працівником трудових обов'язків, який надається за умов позитивного результату перевірки знань.

Попереднє спеціальне навчання - навчання працівників робочих професій у професійно-технічних навчальних закладах, навчально-курсових комбінатах і т. ін. з видачею відповідного документу, що надає право працювати за фахом.

Інструктаж з питань охорони праці - частина процесу навчання, що включає викладення призначеною посадовою особою працівникові вимог безпеки праці, передбачених інструкціями за його фахом, видами робіт (у тому числі разових), особисте ознайомлення працівника з інструкціями по охороні праці за його фахом, практичний показ працівникові безпечних прийомів праці.

Небезпечний виробничий фактор-виробничий фактор, вплив якого в певних умовах може призвести до травми або іншого раптового погіршення здоров'я працівника.

Шкідливий виробничий фактор - виробничий фактор, вплив якого може призвести до погіршення стану здоров'я, зниження працездатності працівника.

Шкідливі і небезпечні умови і характер праці - умови і характер праці, за яких внаслідок порушення санітарних норм і правил можливий вплив небезпечних і шкідливих факторів виробничого середовища у значеннях, що перевищують гігієнічні нормативи, та психофізіологічні фактори трудової діяльності, що викликають функціональні зміни в організмі і можуть призвести до стійкого зниження працездатності або порушення здоров'я працівників.

4. Загальні положення

4.1. Положення спрямоване на реалізацію в галузі зв'язку безперервного навчання з питань охорони праці на принципах послідовності, спадкоємності і взаємозв'язку всіх складових навчання у відповідності до чинного законодавства.

4.2. Навчання з питань охорони праці повинно забезпечити формування у працівника:

- свідомого, відповідального ставлення до питань охорони праці, особистої безпеки і безпеки оточуючих;

- усвідомлення пріоритету життя і здоров'я працівників по відношенню до результатів виробничої діяльності підприємства, як того вимагає Закон України "Про охорону праці";

- рівня освіти з питань охорони праці, особистої безпеки та безпеки оточуючих, що відповідає вимогам часу.

4.3. Навчання з питань охорони праці є складовою частиною системи управління охороною праці і проводиться з:

- працівниками підприємств у процесі трудової діяльності;

- учнями, вихованцями та студентами навчально-виховних закладів.

4.4. Зміст навчання повинен передбачати вивчення:

- питань законодавства про охорону праці;

- вимог державних міжгалузевих і галузевих, що є чинними у галузі зв'язку, та відомчих нормативних документів з охорони праці;

- правил пожежної безпеки;

- норм виробничої санітарії та гігієни;

- правил поведінки при виникненні аварій;

- способів надання першої допомоги потерпілим від нещасних випадків.

4.5. Кожний працівник повинен вивчити і знати правила охорони праці в обсязі необхідному і достатньому для виконання трудових обов'язків, без порушення вимог і положень.

4.6. Навчання працівників з питань охорони праці повинно проводитися у робочий час, з відривом або без відриву від виробництва і передбачає, у загальному випадку, такі складові у послідовності проведення:

- вступний інструктаж;

- теоретичне вивчення правил, норм і вимог безпеки, гігієни праці;

- первинний інструктаж на робочому місці;

- практичне засвоєння безпечних навиків і прийомів праці (стажування);

- перевірку знань з питань охорони праці (первинну та періодичну);

- допуск до самостійної роботи;

- повторний інструктаж.

Додатково за необхідністю з працівниками у процесі трудової діяльності проводяться:

- позачергове навчання з питань охорони праці;

- позачергова перевірка знань з питань охорони праці;

- позаплановий інструктаж;

- цільовий інструктаж.

4.7. Особи, що працюють за сумісництвом, повинні навчатися з питань охорони праці як за основною професією, так і за професією, що суміщається.

4.8. Перелік професій галузі зв'язку, працівники яких навчаються і в яких перевіряються знання з питань охорони праці за інструкціями на професію і програмами інструктажів, розробляється службою охорони праці підприємства на підставі Переліку, наведеного у Додатку 1, і затверджується власником (керівником) підприємства за погодженням з державним інспектором по транспорту і зв'язку Держнаглядохоронпраці.

До цього Переліку можуть бути додатково віднесені працівники, професії яких не пов'язані з обслуговуванням обладнання, використанням інструменту, зберіганням речовин і матеріалів.

4.9. Для перевірки знань працівників з питань охорони праці повинні утворюватися постійно діючі комісії:

- у структурному підрозділі (цех, дільниця, група, відділення зв'язку тощо) - для перевірки знань робітників структурного підрозділу;

- у філії - для перевірки знань посадових осіб і спеціалістів філії, а також робітників деяких професій, перевірка знань яких вимагає наявності у складі комісії фахівців, відсутніх у структурному підрозділі;

- на підприємстві, у Держкомзв'язку України - для перевірки знань посадових осіб і спеціалістів підприємства, Держкомзв'язку.

4.10. У структурних підрозділах, філіях і підприємствах з великою чисельністю працівників, а також у випадку адміністративно-територіального рознесення виробничого середовища дозволяється утворення кількох постійно діючих комісій по перевірці знань з питань охорони праці.

4.11. Склад постійно діючих комісій по перевірці знань з питань охорони праці встановлюється письмовим розпорядженням керівника структурного підрозділу або наказом по філії, підприємству, і Держкомзв'язку.

4.12. У складі комісії повинно бути не менше 3-х осіб, що у встановленому порядку пройшли навчання та перевірку знань з питань охорони праці, у тому числі спеціалісти служби охорони праці та інших служб (енерго-механічної, технічної, юридичної тощо).

Головами комісій призначаються заступники керівників (власників) філій, підприємств, Держкомзв'язку, а також керівники структурних підрозділів та їх заступники.