ДК Таз України" НАК "Нафтогаз України"

ПРИМІРНА інСТРУКЦІЯ 3 ОХОРОНИ ПРАЦІ

для водія автомобіля типу «клітка»

Київ 2004

ПОГОДЖЕНО

Держнаглядохоронпраці України

лист №07-01-05/1245

від"03"березня 2004 р.

ЗАТВЕРДЖЕНО

ДК "Газ України"

НАК "Нафтогаз України"

Наказ №180 від 30.07.2004 р

ПОГОДЖЕНО

Національний науково-дослідний

інститут охорони праці лист №74

від 13 лютого 2004 р.

ПОГОДЖЕНО

НАК "Нафтогаз

України" лист №15/1-92

від "01" березня 2004 р.

ПІ 1.1.23-238-2004

ПРИМІРНА ІНСТРУКЦІЯ 3 ОХОРОНИ ПРАЦІ

для водія автомобіля типу «клітка»

Київ 2004

1. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ.

1.1. Дія інструкції розповсюджується на підприємства з газопостачання та газифікації, в штатному розписі яких є професія водія спеціалізованого автомобіля "клітка" на підприємствах газопостачання та газифікації (або ДК "Газ України").

1.2. Водій працює на закріпленому за ним спеціалізованому автомобілі "клітка" і виконує роботу по міжміським і міським перевезенням балонів зріджених вуглеводневих газів.

1.3. До роботи водієм допускаються особи у віці не молодше 18 років, що пройшли спеціальне навчання в навчальних закладах за фахом, мають категорію С чи Е, стаж безперервної роботи водієм відповідної категорії не менш 3-х років, а також посвідчення на право керування транспортними засобами, що перевозять небезпечні вантажі, і можуть виконувати роботу з керування автомобілем за станом здоров'я відповідно з медичним висновком. Надалі водій повинен проходити періодичні медичні огляди один раз у два роки, відповідно до встановленого порядку.

1.4 До самостійної роботи допускаються водії після отримання вступного та первинного інструктажів, стажування безпосередньо на робочому місці протягом 2-15 змін (залежно від стажу, досвіду і характеру робіт) під керівництвом досвідченого кваліфікованого водія. Допуск до самостійної роботи здійснюється за наказом керівника підприємства при позитивних результатах стажування, перевірки вміння та навичок безпечного виконання робіт.

Перевірка знань з питань охорони праці проводиться 1 раз на рік. Повторний інструктаж проводиться 1 раз на 3 місяці.

1.5. Водій зобов'язаний виконувати Правила внутрішнього трудового розпорядку, дотримуватися трудової і технологічної дисципліни, вимоги нормативних актів з охорони праці.

Не дозволяється з'являтися на робочому місці в стані алкогольного, наркотичного чи токсичного сп'яніння, вживати спиртні напої на роботі, палити в не відведених для цього місцях.

До початку роботи водій повинен засвідчити своє прибуття на роботу, а після закінчення робочого дня вибуття з роботи в журналі обліку робочого часу або табельника.

На безперервних роботах не дозволяється залишати робоче місце до прибуття змінника. У випадку неприбуття змінника необхідно повідомити

про це свого керівника.

1.6. Водію слід виконувати тільки ту роботу, що йому доручена, якій він навчений і по який проінструктований. При одержанні заявки на виконання нової роботи необхідно отримати від безпосереднього керівника робіт цільовий інструктаж з охорони праці.

1.7. Під час роботи на водія можуть впливати такі небезпечні і шкідливі фактори виробничого середовища:

підвищене нервове і фізичне навантаження;

монотонність роботи;

підвищена чи знижена температура повітря;

підвищена швидкість руху повітря;

підвищені рівні шуму і вібрації;

наїзди транспортних засобів;

наїзди при запуску двигуна, або самовільному русі транспортних засобів;

термічні фактори (пожежа, вибухи, опіки парою, водою з радіатора);

падіння підважених на домкраті частин автомобілів;

осліплення світлом фар у темний час доби;

метрологічні умови (дощ, сніг, ожеледиця);

вихлопні гази двигуна;

можливість обмороження під час обслуговування автомобіля; підвищена загазованість робочої зони парами зріджених вуглеводневих газів, бензину, оксидами вуглецю й азоту. Зазначені фактори виробничого середовища можуть привести до травмування, отруєння, захворювання.

1.8. Відповідно до загальнодержавних норм водію видається такий спецодяг та інші засоби індивідуального захисту:

при управлінні легковим автомобілем, автобусом: рукавиці комбіновані на 3 місяця; жилет сигнальний на 24 місяця.

під час виконання робіт з технічного обслуговування та ремонту автомобілів додатково:

костюм бавовняний; рукавиці комбіновані.

під час виконання робіт з технічного обслуговування на оглядових канавах, підйомниках і естакадах додатково:

каска будівельника з підшоломником. Колективним договором по підприємству може бути передбачена видача спецодягу і інших 313 понад встановлені норми.

1.9. Водію слід використовувати за призначенням і дбайливо відноситися до виданого спецодягу та інших засобів індивідуального захисту, а також виконувати правила користування ними.

1.10. Під час роботи водію слід дотримуватися санітарних норм та правил особистої гігієни. Не дозволяється забруднювати навколишнє середовище. Переодягатися і залишати особисті речі та одяг необхідно в побутових приміщеннях. Не можна мити руки бензином, гасом, емульсією. Питну воду вживати у спеціально обладнаних місцях. їжу необхідно приймати в спеціально обладнаних приміщеннях (їдальні, буфеті, кімнаті прийому їжі).

1.11. Водій, що порушує вимоги цієї інструкції несе дисциплінарну, адміністративну кримінальну відповідальність згідно чинного законодавства України.

2. ВИМОГИ БЕЗПЕКИ ПЕРЕД ПОЧАТКОМ РОБОТИ

2.1. Заступаючи на зміну, водію слід одягнути належний спецодяг а домашній залишити в шафі санітарно-побутового приміщення. Перевірити наявність сигнального жилета та індивідуальних засобів захисту.

2.2. Під час підготовки автомобіля до виїзду водію слід пройти медичний огляд та одержати дозвіл лікаря, за підписом в подорожньому листі.

Справність автомобіля перед виїздом на лінію підтверджується у подорожньому листі підписом механіка і водія, крім цього необхідно перевірити наявність:

- посвідчення на право керування транспортним засобом відповідної категорії і талона, що додається до посвідчення;

- реєстраційного документа на транспортний засіб;

- подорожнього (маршрутного) листа;

- свідоцтво про допуск водія до перевезень небезпечних вантажів;

- свідоцтво про допуск транспортного засобу до перевезення небезпечного вантажу;

- посвідчення про перевірку знань з питань охорони праці і експлуатації автомобіля з газобалонною установкою для роботи на скрапленому та стисненому газі та відповідні дозвільні документи на переобладнання автомобіля;

- маршруту перевезення погодженого з Державтоінспекцією;

- аварійної картки системи інформації про небезпеку. Перевірити:

- технічний стан автомобіля, справність гальмової системи, рульового керування, приладів висвітлення, сигналізації, іскрогасника, роботу склоочисників, установку дзеркал, відсутність підтікання палива, мастил, антифризу, чистоту номерних знаків;

- відсутність витоків газу з балонів;

- тиск повітря в шинах;

- наявність справного інструменту для аварійного ремонту автомобіля, що виключає можливість іскроутворення;

- заправлення автомобіля паливом, мастилом, антифризом, рівень електроліту в акумуляторній батареї;

- наявність запасного колеса, буксирного троса, домкрата, аптечки першої медичної допомоги, вогнегасників, знака аварійної зупинки;

- цілісність вітрового і бокового скла, справність склопідйомних механізмів;

- відсутність на сидінні і його спинці провалів, рваних місць;

- справність замків на всіх дверях;

- наявність двох знаків «Проїзд заборонений», знаків «Об'їзд перешкоди з правої сторони» і «Об'їзд перешкоди з лівої сторони», 8 конусів зі світловідбиваючими стрічками, чотирьох розкладних триніг, упорних противідкатних колодок (не менш двох);

- наявність проблискових маячків жовтого кольору і їхню справність, інформаційних табличок про небезпеку вантажу;

- цілісність заземлювального ланцюга, заземлювальних пристроїв, що встановлюються під час стоянки;

- попереду і позаду розпізнавальні знаки "Небезпечний вантаж".

2.3. Перед запуском двигуна слід переконатися, що автомобіль установлений на стояночне гальмо, а важіль переключення передач поставлений у нейтральне положення.

2.4. Запуск двигуна слід здійснювати за допомогою стартера. Використовувати пускову рукоятку дозволяється тільки у виняткових випадках. При запуску двигуна автомобіля пусковою рукояткою необхідно дотримувати таких вимог:

- установити упорні колодки по обидва боки коліс;

- пускову рукоятку прокручувати знизу догори;

- не брати рукоятку в обхват;

- при ручному регулюванні випередження запалювання, встановлювати пізніше запалювання;

- не вмикаючи запалювання, провернути колінчатий вал, переконавшись, що важіль переключення передач знаходиться в нейтральному положенні, ввімкнути запалювання;

- не застосовувати будь-яких важелів і підсилювачів, що діють на пускову рукоятку чи храповик колінчатого вала,

Не дозволяється здійснювати запуск двигуна шляхом буксирування автомобіля і перемикання ланцюга живлення стартера. Перед запуском двигуна автомобіля, що підключений до системи підігрівання необхідно вимикати та від'єднати елементи підігрівання.

2.5. Заправлення автомобіля проводити при непрацюючому двигуні. Під час заправлення автомобіля не дозволяється:

палити і використовувати відкритий вогонь;

проводити ремонтні і регулювальні роботи;

допускати перелив і розлив палива;

перебування пасажирів у кабіні.

2.6. Перед заправленням системи охолодження двигуна перевірити, чи немає в з'єднувальних шлангах, радіаторі течі, і при наявності - усунути її.

2.7. Швидкість руху транспортних засобів по території ГНС не повинне перевищувати 5 км/год, на вихлопній трубі автомобіля має бути встановлений іскрогасник.

2.8. Про усі відхилення і порушення, що виникли під час прийому зміни необхідно повідомити свого безпосереднього керівника.

3. ВИМОГИ БЕЗПЕКИ ПІД ЧАС РОБОТИ

3.1. Під час роботи на лінії водій зобов'язаний виконувати Правила дорожнього руху і при цьому рухатися необхідно тільки по зазначеному в подорожньому листі маршруту.

3.2. Під час руху автомобіля водію слід вибирати швидкість з урахуванням дорожньої обстановки, інтенсивності і характеру руху, метеорологічних умов. Якщо видимість обмежена, то рух заборонено.

3.3. Стоянка транспортних засобів, що перевозять зріджені вуглеводневі гази, дозволяється:

- на автомобільних стоянках, що охороняються. При цьому обслуговуючий персонал стоянки слід проінформувати про характер вантажу і місце перебування водія;

- у разі відсутності стоянок за межами полотна дороги в місці, де не проходять і не збираються люди, на відстані не менш 10 м від житлових і 25 м від громадських будинків;

- під час блискавки автомобіль необхідно зупинити і поставити поза межами дороги на відкритій місцевості.

Відстань від місця стоянки до колодязів, льохів і підземних комунікацій має бути не менше 5 м.

3.4. Не дозволяється стоянка автомашин завантажених балонами зрідженого газу біля місць з відкритим вогнем і місць можливого масового скупчення людей (ринки магазини, видовищні установи тощо).

3.5. Під час стоянки автомобіля водію слід вжити заходи проти самовільного його руху: зупинити двигун, установити важіль перемикання передач у нейтральне положення, встановити автомобіль на стояночне гальмо, підставити під колеса упорні колодки.

3.6. Виходячи з кабіни автомобіля, водій повинен попередньо переконатися в стані поверхні (наявність вибоїн, слизькості, сторонніх тіл, тощо), а при виході на проїзну частину дороги ще й у відсутності руху транспорту в попутному і в зустрічному напрямках.

3.7. Під час ремонту автомобіля на лінії водій зобов'язаний виконувати вимоги безпеки роботи, що встановлені для профілактичного ремонту транспортних засобів на підприємстві.

Не дозволяється проводити ремонт під автомобілем на проїзній частині дороги. У разі відсутності у водія необхідних пристроїв і інструмента для безпечного виконання конкретного виду робіт, ремонт не дозволяється і водію слід викликати технічну допомогу.

3.8. При необхідності виконання ремонтних робіт з використанням домкрата необхідно вивести людей з кабіни, установити автомобіль за межами проїзної частини дороги на стояночне гальмо, закрити двері установити під колеса упорні колодки.

Під час підйому автомобіля на будь-якій поверхні необхідно вирівняти місце установки домкрата, покласти під домкрат міцну дерев'яну підставку площею не менш 0,1 м2 Не дозволяється встановлювати домкрат на випадкові предмети.

3.9. Буксирування несправних автомобілів слід здійснювати відповідно до вимог Правил дорожнього руху.

3.10. Перед подачею автомобіля назад водію слід переконатися, що його ніхто не обганяє і поблизу та позаду немає людей чи яких-небудь перешкод. Перед початком руху заднім ходом в умовах недостатнього огляду позаду (при виїзді з воріт і т.п.) водію слід вимагати, а власник зобов'язаний виділити працівника для організації руху автомобіля.