РАДА МІНІСТРІВ УКРАЇНСЬКОЇ РСР


ПОСТАНОВА

від 1 грудня 1990 р. № 357

Київ

Про Державну експертизу умов праці

Із змінами і доповненнями, внесеними

 постановами Кабінету Міністрів України

 від 24 липня 1993 року № 567,

 від 11 квітня 2002 року № 497


Рада Міністрів Української РСР ПОСТАНОВЛЯЄ:


1. Створити в системі Міністерства праці УРСР Державну експертизу умов праці у складі:

Державної експертизи умов праці Української РСР;

державних експертиз умов праці областей, міст Києва і Севастополя.

Затвердити Положення про Державну експертизу умов праці, що додається.

2. Міністерству праці УРСР, облвиконкомам, Київському і Севастопольському міськвиконкомам забезпечити до 1 січня 1991 р. створення державних експертиз умов праці, зазначених у пункті 1 цієї постанови.

Створити при необхідності у складі державних експертиз умов праці лабораторії експертизи умов праці.

3. Встановити чисельність Державної експертизи умов праці Української РСР у кількості 12 одиниць, збільшивши відповідно граничну чисельність працівників центрального апарату Міністерства праці УРСР і фонд оплати праці працівників цього апарату на 64 тис. крб. на рік.

Фінансування діяльності Державної експертизи умов праці Української РСР здійснювати за рахунок коштів республіканського бюджету, а державних експертиз умов праці областей, міст Києва і Севастополя - за рахунок місцевих бюджетів.

4. Рекомендувати облвиконкомам, Київському і Севастопольському міськвиконкомам встановити чисельність працівників державних експертиз умов праці в кількості від 3 до 7 чоловік (залежно від числа зайнятих в несприятливих умовах праці), збільшивши відповідно граничну чисельність та фонд оплати праці працівників підпорядкованих їм управлінь (відділів) по праці і соціальних питаннях.

5. Встановити, що органи державного санітарного нагляду Міністерства охорони здоров'я УРСР за замовленням Державної експертизи умов праці проводять на підприємствах, в установах, організаціях санітарно-гігієнічні дослідження і готують відповідні висновки.

6. Державному комітетові УРСР по економіці, Міністерству фінансів УРСР при розробці проектів планів економічного і соціального розвитку та бюджету передбачати виділення Державній експертизі умов праці необхідних асигнувань на проведення науково-дослідних робіт та придбання персональних ЕОМ.


Голова

Ради Міністрів УРСР

 

В. ФОКІН

Керуючий Справами

Ради Міністрів УРСР


В. ПЄХОТА 


Інд. 18


ЗАТВЕРДЖЕНО

постановою Ради Міністрів УРСР

від 1 грудня 1990 р. № 357 

ПОЛОЖЕННЯ
про Державну експертизу умов праці

1. Основними завданнями Державної експертизи умов праці є:

а) забезпечення реалізації державної політики щодо соціального захисту працюючих, зайнятих на роботі з несприятливими умовами праці на підприємствах, в установах і організаціях, незалежно від форм власності та видів їх діяльності,*1